Beijer
Hälsa & Fitness
Livsstil

4 tips till dig som vill göra en livsstilsförändring

Jag får en hel del frågor från människor som frågar mig hur de ska gå till väga för att leva ett mer hälsosamt liv. Jag tycker det är så kul att det finns en del människor som är intresserade av att göra en livsstilsförändring.  Det man behöver veta innan man ska göra en livsstilsförändring är att det är en utmaning och speciellt om det är fler saker du vill förändra i ditt liv. Därför tänkte jag nu dela med mig av några tips på hur du kan tänka innan du ska göra en förändring i ditt liv.

4 tips till dig som vill göra en livsstilsförändring
  1. Varför? Hitta ditt riktiga varför. Varför vill du göra denna förändring. Varför? Varför? Varför?
  2. Definiera hälsa/livsstilsförändring. Vad betyder hälsa för dig? Vad är din definition av hälsa, och vad betyder det för dig att leva en mer hälsosam livsstil? Är det att äta mindre sötsaker? Träna mer? Stressa mindre? Sluta med alkohol? Vara mer social? Byta kostvanor? Äta mer växtbaserad kost?
  3. Planering. Gör en plan som du kan hålla. Om du har ett mål att börja äta bättre och träna mer? Ja, då behöver du planera dina måltider och dina träningspass. Det finns inga direkta genvägar när det kommer till att uppnå ett speciellt mål. Det som gäller är att börja, vilket kan vara det svåraste ibland. När du har börjat din resa behöver du också jobba hårt och ha tålamod. Ta små steg framåt och gör små positiva förändringar för att det ska kännas okej och faktiskt hållbart.
  4. Fråga dig själv. När det börjar kännas tufft. Fråga dig själv, hur gärna du vill uppnå ditt mål. Gå tillbaka till ditt varför och påminn dig själv om varför du gör denna livsstilsförändring. Det är inte lätt med att förändra något, men det går.

 

Hoppas ni gillar tipsen och kom ihåg att göra en livsstilsförändring görs oftast inte över en natt. Det tar sin tid och låt det ta sin tid. Det viktiga är att du kommer ihåg ditt varför och att det faktiskt är DU som vill nå till målet. Inte vad någon annan vill, utan DU.

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons