Beijer
Hälsa & Fitness
LivsstilVardag

Staycation i Haga

Är inne på min sista jobbvecka innan S E M E S T E R. Det ska bli så galet skönt med semester trots att jag inte har en endaste dag planerad. Det enda jag har planerat är att läsa, men därefter är det helt blankt.

I måndags valde vi att köra en pre-vacation eller ska jag säga en staycation?! Vi flydde måndagens regnkaos till Radisson Blue Royal Park som ligger långt ut vid Hagaparken. Det låter ju helt fantastiskt, eller hur? Det var det också, men jag är ganska petig när det kommer till hotell och hade förväntat mig ett klassiskt stilrent hotellrum med ett ljust badrum, men det var inte riktigt så, hehe.

Trots min lilla besvikelse på hotellrummet blev det en hamburgermiddag i sängen med “Första Dejten Irland” som sällskap. Det var inte helt fel det. Jag åt en riktigt god plantbaserad burgare med en massa avokado och jalapenos. Yum yum yum!Ni ser ju, jag hade det ganska bra. Jag hade inte behövt sitta på hotellrummet hela kvällen utan på hotellet finns det även spa. SÅ jag kunde faktiskt gått ner tagit några lyxiga bilder och några längder i poolen, men jag är ingen vattenperson. Jag finner ingen ro med att SPA:a, så det blev som sagt middag och första dejten inne på rummet. Jag är en enkel person.

Efter en natt med knappt någon sömn på grund av knakande säng, varmt rum och osköna kuddar såg jag fram emot frukosten. Det var faktiskt därför jag valde att boka ett rum på just det hotellet då jag vet att deras frukost är magisk.Lite efter 07 på morgonen kom vi ner till frukosten. Där var det otroligt lugnt. Det spelades lugn musik och vi var endast tre personer vid restaurangen. MAGI!

Det fanns något för ALLA på denna frukostbuffé. Jag gick direkt till sidan där de serverade veganalternativ samt glutenfria alternativ. Jag tog en overnight oats, chiapudding, bröd med veganost, grönsaker, frukt och frön som pumpakärnor, solrosfrön och även mandel och kokosflan. Lyxade även till det med ett glas morotsjuice.När jag satte mig ner vid bordet kom en servitör och frågade om jag ville ha kaffe. Självklart, sa jag och så fick jag en hel kanna med kaffe. Så mysigt! Jag är ju en porslinälskare och porslinet på denna frukost var så fint. Det blev extra mysigt att dricka kaffe i den härliga blåa koppen.

Vi satt ett bra tag och åt frukost och restaurangen fylldes på med folk, och trots det blev det inte stimmigt utan det var väldigt lugnt och skönt.Efter den fantastiska frukosten gjorde vi oss iordning och tog en morgonpromenad in till city igen. Det var nämligen dags för jobb. Det här avbrottet i början av veckan kändes verkligen som semester och att fortsätta dagen i jobbets tecken kändes pepp!

Jag kan verkligen rekommendera en staycation lite då och då! Det här kommer hända fler gånger framöver. Så mysigt att köra en staycation hemma i Stockholm också!

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons