Beijer
Hälsa & Fitness
MIDDAGSTIPSPlantbaserad kost/veganRecept & Mat

Tips på växtbaserade måltider

I påskas valde jag att gå över till en växtbaserad kost. För mig är det ingen biggie, men det jag lagt märke till är att mitt intresse för mat och bakning har blivit så mycket större än det var innan. Jag har alltid älskat att baka, men nu har matlagningen blivit mycket roligare med. Det finns så mycket intressant med kost, både när det kommer till smak och näring.

Det jag också lagt märke till är okunskapen till kost och att många av mina följare frågar en hel del om växtbaserad kost. Superkul med ett sådant stort intresse, men än så länge är jag ingen queen på det. Vem vet,  jag kanske kommer bli OM denna kosthållning funkar för mig i längden. Min tarm får bestämma.

Tänkte i detta inlägg dela med mig av några lunch-och middagsrätter som jag gör då och då. När jag lagar mat tänker jag på vilka mina favoritråvaror är och så tar jag alla mina favoriter på en tallrik och äter. Visst låter det enkelt? Det är det också.

Sötpotatis och mosad avokado

Okej, det här är ingen middagsrätt, men ett tillbehör till din middag eller snacks. Jag lade ut denna bild i söndags och fick en del frågor kring vad det var för något. Det är alltså skivad sötpotatis som har rostats i en brödrost och sen mosad avokado på. Lätt som en plätt och väldigt gott med.

Nu går vi vidare med mina lunch och middagar. Som jag nämnde tidigare äter jag det som jag gillar och det som finns hemma. Använder rester från gårdagen och tillsätter lite mer. Här nedan ser ni hur det kan se ut.

Bönpasta-pesto med currystekta kikärtor

Den här tallriken åt jag till lunch härom veckan. Finns inte så mycket att säga mer än att jag blandade rester från bönpastan dagen innan med kikärtorna som jag stekte i curry (vilken är min nya favvokrydda).

Tofu med råris

Tofu med ris är en rätt som återkommer flera gånger i veckan hos mig. Dock ser måltiderna ut på olika sätt då jag använder mig av olika grönsaker. Den första tallriken ni ser nedan består av råris, stekt tofu, zucchini och kikärtor tillsammans med basilika och curry. Till det hade jag avokado, färsk basilika, sallad, bjästflingor, iMat Fraiche och tacosås. Fortsätt bläddra ner för fler alternativ på tofu och råris.

Tofugryta

Tofu är ju min favorit, och här nedan ser ni en gryta med tofu blandat med broccoli, koriander, cashewnötter, paprika och kokosmjölk. 

Hoppas ni får lite inspo av bilderna. Jag skriver inga recept då jag bara kör och kollar inspo via instagram. Om jag kan det här så kan du också det! Testa, för det är VÄLDIGT gott!!!

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons