Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstil

FOMO – Fear of Missing Out

Jag tror det inte är så många som missat förkortningen FOMO, vilket betyder Fear of Missing Out. Det betyder att man har en rädsla av att gå miste om något kul som andra gör, men inte du. Den känslan kan skapa en ångest och framför allt en stress! Det blir inte bättre av tillgängligheten att se vad alla andra gör via våra sociala medier.

När har man FOMO?

FOMO kan man i princip ha när som helst, men ett enkelt exempel kan bara vara att man har ett kompisgäng som man gör mycket roliga saker tillsammans med. En kväll kanske du egentligen inte orkar hänga med ut med ditt kompisgäng, men du gör det för att du har FOMO. Du vill alltså inte missa något och speciellt inte vara ensam hemma och se på Instagram vad ditt kompisgäng eller resten av världen gör den kvällen.Jag tycker det är ett intressant fenomen och det är väl något som har blivit starkare då sociala medier har fått en större plats i vår vardag. Det är inte konstigt att många upplever FOMO, men det känns så hemskt att behöva gå runt och må dåligt över att man missar något kul. Jag håller med om att det är tråkigt att missa något som man verkligen vill gå på, men försök att släppa det och gå vidare.

Vi alla är olika, och ibland undrar jag om jag har det omvända…typ I don’t give a pip! Jag känner verkligen att jag inte bryr mig om jag missar något. Antingen är det för att jag har blivit äldre eller att jag är riktigt obrydd, kanske en kombo. Jag tänker på förra veckan, då avbokade jag Noccos sommarfest och därefter en lunch med Bröd & Salt. Jag hade ju en anledning varför jag bokade av, men det var inte så att jag gick hela dagen och tänkte på vad jag missade och vad kul alla verkade ha. Självklart tyckte jag att det var supertrist att jag behövde avboka då jag gärna hade träffat alla härliga människor. Om jag hade valt att gå hade jag blivit stressad, fått ont i magen och grinig. Det är inte värt det för mig och därför har jag inga problem med att tacka nej när det behövs.

Jag tycker att det här är ett viktigt ämne då jag vet fler som “lider”  av det. Dock kan jag inte skriva ner punkter vad du ska göra för att inte känna så för jag har även förstått att vi alla är olika. Plus att det känns fel av mig som inte bryr mig så mycket att säga vad någon som bryr sig ska göra. MEN en sak jag kan nämna är att livet inte går under för att du missar något kul och stäng av mobilen om du väljer att vara hemma en kväll.

 

Har du några tips på hur en ska tänka vid FOMO?

Lämna en kommentar

Annons
Annons