Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatPersonligt

Plantbaserad och glutenfri kost på semestern

För ett år sedan när vi var på semester åt jag antibiotika i hopp om att mitt ansikte och mun skulle gå tillbaka till hur jag såg ut tidigare. Antibiotikan bet inte och jag var ganska ledsen under den tiden.

Ett år senare vet vi varför jag mått och sett ut som jag gjort, men allt är inte bra bara för det. Nu väntar jag på att göra en till koloskopi och förhoppningsvis få en medicin som gör att jag mår bättre. Det har tagit 1 år och 6 månader och jag hoppas innerligt att efter koloskopin nästa måndag, så är denna cirkus över!

Som ni vet har jag läst på otroligt mycket om min sjukdom och hur kosten påverkar tarmen. Det har gjort att jag valt att gå över till en glutenfri plantbaserad kost. I Sverige är det inga konstigheter då jag lagar maten hemma, men nu när jag är på Mallorca är det betydligt svårare. Vi bor på hotell där vi inte har något kök, vilket betyder att vi äter ute varje dag. Vi bor i en stad 20 min från Palma stad och det märks på restaurangutbudet. Fast jag bryr mig inte så mycket för allt går att lösa.

Hur ser min matdag ut?

Frukost:

Jag tar med mig två små yoghurtar som är baserade på soja- alltså soygurt. Jag har även med mig ärt-och havreprotein som jag lägger i soygurten. Som topping har jag pumpakärnor, solroskärnor, kanel, chiafrön, valnötter, blåbär och färsk frukt som finns på frukosten.

Jag dricker svart kaffe med sojadryck.

Färskpressad apelsinjuice

Massa färsk frukt

Lunch:

Till lunch har jag hittat ställen som serverar alternativ som passar mig som poké bowl, tofu och ris, avokado- och hummusmacka. Jag har en app som heter HappyCow som visar vart det finns restauranger som serverar plantbaserade alternativ.

Middag:

Samma sak som lunchen. Försöker hitta restauranger som har alternativ på mat som passar mig. Vi har även hittat ett stort köpcenter med en galet stor mataffär. Där har jag handlat soygurtarna, raw bars, nötter, sallad, guacamole, linssallad etc. Det finns så mycket där att jag hellre vill äta mat därifrån än på restaurangerna.

Så vad vill jag säga med det här inlägget?

Ja, det är krångligt att inte äta som alla andra. Trots krångel så går det. Det går så bra! Jag planerar och jag frågar och jag skiter i om någon tror att jag inte äter gluten för att det skulle vara en trend. Det viktigaste för mig just nu är min hälsa och inte vad andra tycker och tänker.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons