Beijer
Hälsa & Fitness
Träning

Måndagens benpass

Igår var det dags att starta veckan med ett härligt och tungt benpass. Det känns att det var ben igår om jag säger så, vilket jag tycker är underbart! Jag gillar träningsvärk så länge den inte är BRUTAL.

Vi började passet med bensparkar. Jag föredrar egentligen att avsluta mitt pass med bensparkar, men Mathias gillar att börja med det så, så blev det. Vi blandade helt enkelt bensparkar med rörlighet.

Efter uppvärmningen var det dags för själva workouten. Vi började med knäböj, och jag är inget större fan av knäböj faktiskt. Tycker den bara känns jobbig, haha. Fast det är bara att göra. Jag fick ju sen fortsätta med utfall, vilket är min favoritövning, som ni säkert redan vet =) Här nedan kan ni se hur benpasset såg ut.

Uppvärmning:
Bensparkar och rörlighet

Workout:
Knäböj
Utfall supersetat med bulgarian split squat (utfall med foten på en bänk)
Raka marklyft på ett ben i taget supersetat med frontböj
Russian twist supersetat med sidoplanka (upp ner med höft)

Kommer inte ihåg hur många set vi körde då det blev ett gäng.

Som ni kanske märker kör vi inte så många olika övningar utan mer större och komplexa övningar. När man också kör tungt och flera set har man inte tid att köra alla benövningar som finns direkt. Hur brukar du lägga upp dina träningspass? Massor med olika övningar eller färre och tyngre?

Lämna en kommentar

Annons
Annons