Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstil

Att trappa ner med koffeinintaget

Från och med i måndags började jag trappa ner med mitt koffeinintag ganska mycket. Från att ha druckit 2-3 koppar kaffe varje dag och kanske någon energidryck ibland till att bara dricka 1 liten kopp kaffe varje morgon. Jag trodde inte att det skulle vara någon big deal att trappa ner med koffeinet, men i måndags eftermiddag fick jag ont i huvudet och blev SÅ TRÖTT. Jag höll på att somna på bussen när klockan var halv 5, vem gör det ens? Läskigt att få det så pass bevisat hur mycket koffein har påverkat mig tidigare.

Idag är det onsdag och det känns bra just nu, men drack mitt kaffe för tre timmar sedan så kanske inte så konstigt. Egentligen vill jag inte sluta med kaffe då jag verkligen tycker om det. Dock har jag insett att det inte är så bra för min tarm med allt kaffedrickande och det är därför jag trappar ner på det. Jag googlade i helgen då jag hade så ont i magen och försökte leta efter råvaror/livsmedel som inte är bra för människor som har crohns, och då kom ju kaffe upp bland de första. Det är ju väldigt individuellt när det kommer till vad en kan äta och inte, men jag är i en fas nu där jag måste testa att ta bort vissa livsmedel för att se vad jag klarar av och inte.

Hur som, jag tror att första koppen kaffe som jag nu intar varje morgon kommer få en större betydelse och jag kommer njuta ännu mer ut av det, hehe. Vem vet? Jag kanske får den där optimala effekten av koffeinet så att jag blir på extra bra humör, blir pigg och ökar min motivation och energi ännu mer. Det är ju faktiskt så koffein påverkar oss om man är ny till koffein eller har tagit bort koffeinet under ett tag, och börjar sen igen. Kommentera gärna nedan hur du ser på koffein, om du dricker kaffe, energidrycker och hur det påverkar dig om du inte dricker det.

.

2 kommentarer

  1. Har inte druckit energidrycker på 1 år och 8 månader, efter att ha förbrukat 1-3 burkar nocco/celsius om dagen i flera års tid var det tufft men idag tycker jag de stinker apa om dem och skulle aldrig dricka en igen. Dessutom är de svindyra! Kaffet är mitt livselixir, njuter av typ två koppar om helgerna men på jobbet är det mitt bränsle och det kan lätt bli fem koppar på en arbetsdag… kanske inte det bästa att hinka kaffe men hinner man inte äta så får koffeinet hålla en i gång(Välkommen till restaurangbranchen ?‍♀️?)

  2. Har inte druckit energidrycker på 1 år och 8 månader, efter att ha förbrukat 1-3 burkar nocco/celsius om dagen i flera års tid var det tufft men idag tycker jag de stinker apa om dem och skulle aldrig dricka en igen. Dessutom är de svindyra! Kaffet är mitt livselixir, njuter av typ två koppar om helgerna men på jobbet är det mitt bränsle och det kan lätt bli fem koppar på en arbetsdag… kanske inte det bästa att hinka kaffe men hinner man inte äta så får koffeinet hålla en i gång(Välkommen till restaurangbranchen ?‍♀️?)

Lämna en kommentar

Annons
Annons