Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Semmelkollektion på It’s:Pleat

Idag vid klockan tio mötte jag upp @ellaflintberg för en förmiddag på It’s:Pleat som är caféet över H&M på Drottninggatan. Vi skulle plöja igenom deras semmelkollektion som de har just nu. Jag som inte ätit en semla på flera år såg verkligen fram emot detta.

Deras semmelkollektion består av Healthy-ish semla freakshake som är en vegansk shake bestående av 1 dl frusen mango, 2 dadlar, 1 matsked mandelsmör, 1/2 tsk kardemumma, 1,5 dl havredryck, 8 isbitar och kokosgrädde på toppen. Det är inte slut där inte utan som garnering hade de popcorn, hallonpulver och ett fruktspett på en halv rawboll, äppelskiva, kiwiskiva och en appelsinklyfta. Hur galet? Väldigt, enligt mig. Fast man gillar ju det där galna, eller hur?

Om man inte är sugen på en shake har de även min stora favorit, Overnight Oats-Semla. Alltså, jag finner inga ord. Den var såååååå good. Jag kunde inte sluta äta den. MAGI, ren MAGI!! Det är ett måste om du går förbi It’s:Pleat framöver. Den passar perfekt som ett mellanmål eller om du är sugen på något sött. Kombinationen av kardemumma, mandelkräm, rivet äpple och granola gjorde att den faktiskt smakade lite semla. Eller hur kan jag yttra mig om det när jag inte ens kan minnas när jag åt en semla senast, haha, men testa den du och se vad du tycker.

Den sista godbiten från semmelkollektionen var Semla Rawboll som passar perfekt till kaffet! Den är väldigt mäktig så det räcker gott och väl med en. Den smakade väldigt mycket semla, eller kanske mandelmassa!? I mitten av rawbollen fanns en fyllning av någon slags mandelmassa eller om det kan ha varit mandelsmör/kräm och det var faktiskt väldigt gott. Jag får så mycket inspiration till bakning när jag testar på nyheter.

När klockan slog lite innan tolv rullade Ella och jag ut från It’s:Pleat mätta och belåtna. Jag kommer snart tillbaka och fikar med deras overnight oats-semla! Den saken är säker!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons