Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaTräningVeckans fråga

Q&A TRÄNING OCH HÄLSA DEL III

I veckan la jag ut på story att ni kunde ställa frågor kring träning och hälsa så skulle jag publicera svaren här på bloggen. Hoppas ni gillar inlägget och om ni vill se de andra två inläggen Q&A som jag publicerade tidigare kan ni klicka här och här .

HUR SKA JAG FÅ TILL TRÄNINGEN PÅ MORGONEN?
Om du verkligen vill träna på morgonen då finns det några saker du bör göra.
– När klockan ringer GÅR DU UPP, därefter tar du en dusch, kaffe eller det som får dig bli pigg.
– Om du behöver äta något enkelt ta lite kvarg/yoghurt eller någon frukt.
– Packa väskan om du inte gjort det dagen innan
– Borsta tänderna och gå
Det är ingen idé att vara hemma länge innan du ska iväg för då kommer du aldrig ta dig ut genom dörren. Det är bar att göra det.

SKA JAG STEKA I KOKOSOLJA, RAPSOLJA ELLER OLIVOLJA?
Jag är ingen expert när det kommer till det, men tänker du på vilken olja som klarar av värmen bäst? Eller vilken som skulle ha flest hälsofördelar? Jag varierar mellan alla tre och det jag tänker på är att jag anpassar mig till vad jag steker. När jag gör pannkakor steker jag oftast i kokosolja då smaken blir godare och när jag poppar popcorn använder jag mig av rapsolja. Som sagt, jag är ingen expert utan väljer det som jag tycker är godast. Dock ser jag till att inte steka för hårt eller bränna det jag steker för det är inte speciellt nyttigt.

VAD ÄTER DU FÖR PROTEIN ISTÄLLET FÖR KÖTT?
Jag äter ju fisk och skaldjur, men utöver det äter jag bönor, linser, tofu, ost och ibland fast food vegoprodukter som oumph, sojabullar och vegofärs.

JAG TRÄNAR VARJE DAG. BEHÖVER KROPPEN VILODAGAR?
Det beror på vad du anser som träning och vad ditt mål är. Om du mår bra att träna eller underhålla kroppen varje dag så kör på. Om du däremot kör tung styrketräning kan det vara bra att vila de muskelgrupper du körde dagen innan. Jag har vilodagar och då äter jag mycket, tar promenader och låter kroppen återhämta sig. Under vissa vilodagar kör jag lättare styrketräning eller joggar 5 km och allt beror på min dagsform. Jag tycker det är skönt att ha vissa dagar där jag tar det lugnare. Jag upplever mig starkare och har mer energi till nästa pass. Det är som sagt min upplevelse. Du kan läsa mer om vilodagar i ett inlägg som jag skrev här .

MÅSTE MAN ÄTA REGELBUNDET? JAG HAR IBLAND SVÅRT ATT ÄTA PÅ MORGONEN.
Om jag säger såhär, du måste ingenting. Vi alla människor är olika och vissa saker passar oss bättre än andra. Gör det som får dig att må bra. MEN, sen handlar det också om hur ens livsstil ser ut samt ens mål. Tränar du styrketräning varje morgon skulle jag lägga till något proteinrikt att äta efter träningen, men det beror också på vad för mål du har.

VAD TYCKER DU OM PROTEIN-BARS?
Jag älskar protein-bars. Det är ju hur gott som helst och jag önskar att jag kunde äta det ibland när jag blir sugen. Som ni vet då jag tjatat om det en del, så kan jag inte äta några bars alls längre, buhuu!

Förutom att jag tycker om proteinbars så tycker jag också att bars passar väldigt bra som lördagsgodis ihop med popcorn. NOMNOMNOM.

SPELAR DET NÅGON ROLL NÄR MAN TAR MAGNESIUM?
Ja, det skulle jag säga. Jag rekommenderar att du tar magnesium någon timme innan läggdags då det är en mineral som är muskelavslappnande. I och med det kan det bli lättare att somna då kroppen är avslappnad.

VILKEN TYCKER DU ÄR DEN BÄSTA RUMPÖVNINGEN?
Kort och gott, hip thrust. Det är en grym övning för rumpan, men jag tycker olika slags utfall tar otroligt bra det med.

KÖR DU BARA BOOT CAMPS?
Jag jobbar med personlig träning, kostrådgivning med kostplan, Coach för Adidas Runners och så kör jag Workout Routine Boot Camp. Hade sista passet idag och letar nu efter en ny lokal där jag kan köra <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons