Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Recept på pizzabotten gjord på broccoli

I lördags var det dags för pizza! Inte vilken pizza som helst utan pizza gjord på en broccolibotten. Jag som är känslig mot lukt tänkte att pizzan skulle smaka som kokt broccoli eller något sådant, men NEJ. Pizzan smakade allt annat än broccoli. Det beror väl på en bra tomatsås och all topping såklart! Att enbart äta botten skulle säkert ha smakat en del broccoli. Nåväl, scrolla ner för att ta del av receptet!

Ingredienser:
1 broccolibukett
2 ägg
0,5 dl keso
0,5 dl bovetemjöl

Beskrivning:
Börja med att skölja av broccolin. Skär upp den i små bitar och lägg ner den i en mixer och mixa. När broccolin är nermixad lägger du i den i en skål tillsammans med ägg, keso och bovetemjöl och rör sedan om. När du fått degen till den konsistens som känns bra lägger du ut degen på ett bakplåtspapper och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
När botten är klar tar du ut den och låter den svalna i ca 5 minuter. Därefter är det dags för topping.

Jag hade en tomatsås på het tacosås med lite tomatpuré, färsk basilika och en vitlöksklyfta i. Därefter lade jag på riven ost, champinjoner, rödlök, oumph och oregano såklart.

När all topping är på är det dags för pizzan att ta en till runda i ugnen. Där lät jag den stå i ca 5-7 min. Jag vill att osten ska smälta och då tycker jag den är klar.

Som ni märker freestylar jag en hel del och de blir oftast bra. Så känn efter på degen hela tiden så att du får den konsistens du vill ha på botten.

Bredvid pizzan hade jag bladspenat och soltorkade tomater och det lyfte hela pizzan! Så så så gott! Hoppas du tycker om receptet och att du blir nöjd med din pizza. Det här är verkligen en middag som går otroligt snabbt att göra och så smakar det så gott också. Nomnomnom!! Lycka till med pizzabakandet!

8 kommentarer

  1. Jag har läst om broccoli pizza förut men tänkt att det kan inte vara gott. Men jag får nog testa iaf för nu blev jag nyfiken.

  2. Jag har läst om broccoli pizza förut men tänkt att det kan inte vara gott. Men jag får nog testa iaf för nu blev jag nyfiken.

Lämna en kommentar

Annons
Annons