Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaTräning

Gårdagens löpintervaller

I går kl 16:00 mötte jag upp Sara på Sats Liljeholmen för ett intervallpass. Varken Sara eller jag var pepp på passet. Jag hade matkoma och var lite sådär seg på eftermiddagen och jag tror Sara kände likadant. Trots det sågs vi för träning. Det är ju inte så att vi skulle blivit bättre av att sitta i soffan och scrolla på mobilen direkt.

Vi började med att värma upp i form av en kortare powerwalk på löpbandet, vilket var perfekt för då hann vi prata av oss innan det var dags för att svettas.

Intervallerna vi körde igår var 30-60-90 och 10-10-10. Det var precis lagom att köra intervallerna trots den så kallade matkoman och söndagssegheten! Jag beskriver intervallerna nedan.

30-60-90
Denna intervall betyder att du springer 30 sekunder (vila 30 sekunder), springer i 60 sekunder (vilar i 60 sekunder) och springer i 90 sekunder (vilar i 90 sekunder). Vi sprang 3 serier, men om dagsformen hade varit bättre hade vi lyckats springa mer. Hur som, jag gillar denna slags intervall och kan verkligen rekommendera den.

10-10-10
Den här intervallen var en intervall jag körde mycket för några år sedan när jag skulle springa Tough Viking. 10-10-10 betyder att du har en lutning på löpbandet på 10, en speed på 10 (eller mer) och innehåller 10 intervaller. Varje intervall är på 30 sekunder och sen får du vila i 30 sekunder. Även denna intervall gillar jag! Testa den och du vill springa i uppförsbacke 🙂

Efter våra intervaller körde vi lite mage och sen var vi klara. Vill du också springa intervaller i veckan, men inte själv? Då tycker jag att du ska komma på mitt intervallpass på Adidas Runners på tisdag. Jag kommer köra trappintervaller kombinerat med lite styrka.

Kom kom kom, det blir kul!

Lämna en kommentar

Annons
Annons