Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatRecept

Bananbröd for the win – Recept

Jag älskar bananbröd och för någon vecka sedan var det dags igen att baka en sats. Denna gång gjorde jag om lite i receptet och tillsatte dadlar och kokosmjöl i. Det blev magiskt gott! Brödet är veganskt, ingen gluten, sockerfritt och inga nötter. Därför kan de flesta äta detta bröd. Du ska självklart också få receptet, scrolla ner för att ta del av det. En till sak innan du tar del av receptet! Att kalla det för bananbröd kanske är lite fel då det blir mer som en kaka, en galet god kaka!

Ingredienser:
1-2 st bananer
8 st dadlar
1-2 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 dl havredryck
Kanel och kardemumma

Beskrivning:
Börja att mixa havregryn till ett mjöl. Häll sedan i dadlarna och bananerna och mixa samman dem. Tillsätt sedan resterade ingredienser och mixa till en smet. Häll i smeten i en valfri form, in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min.
Ta ut kakan från ugnen när du tycker den känns bra, låt den svalna och ställ sedan in den i kylskåpet och ät dagen efter.
Nom nom nom!

Som jag skrev i beskrivningen, låt bananbrödet/kakan stå i kylen under natten. Då kommer den smaka helt magiskt och så mycket godare än när du tar ut den från ugnen. Hoppas ni gillar receptet!

Följ mig på instagram, charlottebeijer

Lämna en kommentar

Annons
Annons