Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstilMatTräning

Q&A Träning och Hälsa

Igår lade jag ut en bild på Story på Instagram där jag skrev att ni fick ställa frågor till mig kring hälsa och träning. Här kommer era frågor samt mina svar på dem. Enjoy!

VARFÖR TAR DU SÅ MÅNGA KOSTTILLSKOTT?

Jag förstår att du tror att jag äter mycket kosttillskott då jag har det skåp jag har hemma, men så är inte fallet. Just nu äter jag faktiskt enbart D-vitamin 1 gång i veckan på morgonen och magnesium innan jag går och lägger mig ca 2 ggr/veckan. Det är som sagt de enda kosttillskott som jag tar just nu. Varför jag inte äter vitamin D och magnesium varje dag beror på att jag inte behöver det då jag tycker att den dosen jag har är ganska stark. Beroende på vilken period det är på året eller hur jag mår äter jag olika kosttillskott. Jag försöker att få i mig så mycket som möjligt av kosten, men sen ibland behöver jag tillskott utöver det och då kör jag.

Juste, sen äter jag ju proteinpulver nästan varje dag. Jag brukar ju ha ärt- och havreprotein i min havregrynsgröt, i mina pannkakor och när jag bakar. Men that’s it!

BEHÖVER MAN ÄTA NÅGRA TILLSKOTT NÄR MAN TRÄNAR? OCH I SÅ FALL VAD?

Säger nja på den. Det beror på hur mycket du tränar och vad. Om du tränar styrketräning kan det vara bra att äta något proteinrikt efteråt för proteinsyntesen. Jag brukar oftast träna innan frukost eller innan lunch för då ska jag ändå äta efter träningen. Annars tycker jag att Magnesium-tillskott kan vara något då det kan hjälpa till för produktionen av protein samt för normal nerv- och muskelfunktion. Som sagt, allt beror lite på ens träning och hur mycket du tränar.

ÄTER DU ONYTTIGT NÅGON GÅNG?

ABSOLUT! Dock har jag minskat väldigt mycket på sötsaker då jag reagerar negativt på det. Jag kan inte äta naturgodis, bars eller glass längre, vilket är supertrist! Det kan göra mig väldigt frustrerad på kvällarna ibland då jag gillar att äta något litet sött sådär.

Utöver onyttigheter i form av snacks kan jag äta onyttigheter i mat, men händer ytterst sällan. Självklart kan det bli en smörgåsmiddag ibland, vilket inte är det bästa. Andra kvällar kan det bli pizza på butiksköpta bottnar och då ser min mage ut som en ballong efteråt. Helst av allt äter jag ordentligt för då mår jag och min kropp bra. Som på bilderna nedan, en ballongmage vs en icke ballongmage (som jag spänner).

VAD ÄR DITT FAVORITSNACKS?

Just nu är mitt favoritsnacks jordnötsbågar från Snackbros, cashewnötter och popcorn.

VAD HAR DU FÖR ERFARENHET AV KSM66?

Jag har ingen erfarenhet alls av KSM66. Det jag vet är att Ashwagandha har blivit väldigt populärt bara under de senaste månaderna och det är fler som frågat om just det. Dock är jag lite sen på den, men det sägs att Ashwagandha kan motverka stress och bidra till mental balans, uthållighet och ork. Det kan passa bra till dig som tränar, men jag själv har inte testat och vågar därför inte uttala mig om det.

ÄTER DU BRÖD?

Japp, och som jag älskar det!

VAD FÖR TRÄNING FÖREDRAR DU?

Just nu föredrar jag styrketräning. Sen älskar jag crossfit, men har inte ekonomin för det just nu. Om jag inte hade startat mitt egna företag hade jag lätt signat upp mig på en box. Om några år kanske jag kan köra!

VILKET MATFETT ANVÄNDER DU VID STEKNING?

Jag försöker att inte steka så mycket, men älskar man pannkakor måste man ju det, hehe. SÅ vid stekning använder jag rapsolja och ibland kokosolja när jag typ steker äpplen.

VART JOBBAR DU NÅGONSTANS? DET VERKAR SOM DU ÄR LITE ÖVERALLT.

Jag jobbar med mitt egna företag Workout Routine by Beijer. Där erbjuder jag personlig träning, kostrådgivning, företagsträning och mina Boot Camps. Utöver det jobbar jag som coach för Adidas Runners och så har jag klasser på Sats. Så ja, ni kan hitta mig lite överallt.

HUR MÅNGA KOPPAR KAFFE DRICKER DU PER DAG?

Det beror på hur min dag ser ut, men det blir nog 1-2 koppar per dag. Morgonkaffet är magiskt, nästan heligt för mig, men efter lunch kan jag tycka att kaffe inte smakar så gott. Så sjukt det där! Det är ju oftast samma kaffe, men jag tycker att det smakar som allra bäst på morgonen.

VAD FÖR SLAGS DIET GÅR DU PÅ?

Jag går inte på någon speciell kosthållning, tycker jag. Jag äter det mesta, men skulle säga att jag aldrig äter gris eller ko. Kyckling/kalkon äter jag några gånger per år, men väldigt sällan. Annars äter jag det mesta. Jag älskar mat!

Utöver det försöker jag lista ut vad min kropp mår bra av. Som jag skrev för några veckor sedan så har jag precis fått min diagnos och jag har crohns, en mild sådan. Trots en mild sådan är det väldigt svårt att veta vad jag kan äta utan att få ont i magen. Choklad är ett big NO, men nu håller jag på och reda ut hur det är med mjölkprodukter, gluten, alkohol och fett också.

Lämna en kommentar

Annons
Annons