Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Recept- saffranskaka med glass

December månad och jag levererar goda och nyttiga recept som ett alternativ till dig som inte vill äta saffransbullar, pepparkakor eller skumtomtar. Själv äter jag lite av allt, men jag gillar faktiskt mina recept lite mer (om man får säga så). Haha.

Idag ska ni få receptet på en Saffranskaka som är glutenfri, mjölkfri, sockerfri och väldigt proteinrik. Den innehåller ägg så ej veganvänlig.

På bilden ser ni att jag toppade med glass också och det är ju helt valfritt. Jag tyckte saffranskakan såg så tråkig ut utan någon topping och därför lade jag tre kulor av glassen Frill som är gjord på endast bär.

Om du vill testa denna saffranskaka så ska du få receptet nu såklart! OBS- kakan är inte god varm utan den ska serveras kyld faktiskt. Mer om det sen för nu kommer receptet.

INGREDIENSER:
10 gram kokosmjöl (havremjöl går också bra)
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver/extrakt
1 tsk sötströ eller agavesirap
30 g ärt-och havreprotein vanilj (valfritt proteinpulver)
1 paket kikärtor (ca 200 g)
1 msk mandelmjölk (vilken mjölk du vill)
0,5 tsk bakpulver
1 paket saffran

BESKRIVNING:
Häll i samtliga ingredienser i en mixer förutom saffran. Mixa tills allt blandats ordentligt och är en fin deg. Lägg degen i en skål och tillsätt saffran och blanda/knåda ordentligt tills all saffran är i degen.
Platta sedan ut degen på en valfri teflonform. Jag hade även bakplåtspapper på formen då jag var rädd att den skulle fastna i den. När du plattar ut degen kan du välja hur tjock du vill ha den också. Jag hade ca 1,5 cm hög/tjock.
När du är nöjd med din saffranskaka gräddar du den i ca 25 min på 180 grader. Titta var tioende minut på kakan så den inte bränns. Alla ugnar är olika.

När kakan är klar låter du den svalna och därefter lägger du den i kylskåpet. Låt kakan stå i kylen minst tre timmar innan servering.

Jag testade att äta kakan direkt när den kom ut från ugnen och då var den inte alls god, men när den fick stå i kylen över natten kunde jag inte sluta äta dagen efter. SÅ, kakan smakar SÅ MYCKET BÄTTRE kyld.

Jag kan även tillägga att kakan går otroligt snabbt att baka. Det är alltid ett prio för mig. Det ska gå snabbt, det ska smaka gott och så får det gärna vara lite bättre näringsvärde än vanlig dessert.

Lycka till med julbaket och hoppas ni testar på denna lätta och goda saffranskaka!

Glad 3:e Advent!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons