Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatRecept

Saffran är inte bara gott utan det har även sina hälsofördelar

Att saffran är världens dyraste krydda kan väl ingen ha undgått med sitt kilopris på cirka 50.000kr/kilo, men under juletid är det SÅ värt det! Tänk den lilla påsen man brukar köpa innehållande 0,5 gram saffran kan höja upp smaken rejält. Saffran är inte bara en smakhöjare utan saffran har en del andra positiva egenskaper med.

Det sägs att det är en stämningshöjande krydda då saffran kan höja nivåerna av serotonin i hjärnan. Jag läste på kurera.se att det även kan hjälpa till en bättre prestation, koncentration samt en bättre sömn. Det kanske var därför det gick så bra på träningen idag efter jag hade ätit mina saffranspannkakor?! Vad vet jag? Dock kanske inte effekten kommer på en gång och på 0,25 gram saffran. Det där kanske jag måste läsa lite forskning på, hehe.

Trots många positiva egenskaper ska man inte överkonsumera saffran. Saffran är faktiskt giftigt i stora mängder. Njut av saffran, men inte mer än 1,5 gram per dag.

Jag ska dela med mig av receptet av Saffranspannkakor som vi åt i morse till frukost. Det var verkligen yummy in my tummy!

Ingredienser:
4 dl havregryn
5 ägg
0,5 g saffran
1 skopa ärt- och havreprotein i smak av vanilj
3 dl vatten

Beskrivning:
Mixa samtliga ingredienser och stek.


Vad tycker du om saffran? Äter du det året om eller mestadels under julen?


4 kommentarer

  1. Ja, men testa! Jag mixar med en stavmixer och det är endast för att havregrynet ska bli till mjöl. Du kan köpa havremjöl annars och dte är inte så dyrt heller. Testa!!!

  2. Ja, men testa! Jag mixar med en stavmixer och det är endast för att havregrynet ska bli till mjöl. Du kan köpa havremjöl annars och dte är inte så dyrt heller. Testa!!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons