Beijer
Hälsa & Fitness
Veckans fråga

Veckans Fråga – Hur behåller man träningsmotivationen?

Då är det dags för Veckans Fråga, och jag blir så glad när det trillar i frågor och funderingar kring träning och hälsa från er. Superkul att ni intresserar er. Veckans fråga är det fler som undrat över, och svaret är väldigt individuellt, men jag kan däremot ge er tips kring det och förhoppningsvis är det något som funkar för någon.

Veckans fråga: Hur behåller man träningsmotivationen?

SVAR: Ja, hur ska jag skriver ner det här på ett bra och enkelt sätt!? Jag har alltid tränat och under vissa perioder uteblir träningen helt och hållet för mig. MEN det jag vet med mig är att jag inte kommer sluta fast jag haft ett två veckors uppehåll. Träning för mig är en del av mitt liv och min vardag så jag tänker inte så mycket på det. Däremot kommer livet emellan ibland och jag har ingen träningsmotivation heller, men då brukar jag se till att använda mig av någon eller några av tipsen nedan.

1. Varför? Först tycker jag att du kan ställa dig frågan själv “Varför har du inte motivation just nu”? och “Varför vill jag träna”?. Skriv ner svaren på ett papper. Att skriva ner varför motivationen inte är där och varför du gillar träning kan hjälpa dig att inse varför inte motivationen finns där eller så får du motivation för att du läser listan varför du vill träna.

2. Planera planera och planera. Planering är A o O för att lyckas med något och samma sak gäller med träningen. För att hålla motivation uppe kan det hjälpa att planera in dina träningspass och att PLANERA in vad för något du ska träna innan du besöker gymmet. Då vet du exakt vad du ska göra och kommer inte lägga tid på planering när du väl är på gymmet.

3. Variation. Hitta en variation i din träning. Ibland behöver man hitta en variation på sin träning för att det ska bli motiverande. Det kan vara att du kör ett cirkelpass en dag, boxning en annan eller en löprunda. Variera för att få ny inspiration.

4. Träna det du tycker är kul. När du känner att motivationen tryter, se då till att göra något du tycker är kul. Påminner lite om punkt nummer 2. All träning behövs inte göras på gymmet. Du kan spela badminton, gå och simma, köra hemmaträning eller vad som. Gör det som får dig att må bra.

5. Träna tillsammans med någon. Gör träningen tillsammans med en vän. Det blir så mycket mer roligare då man pushar och peppar varandra. Jag upplever också att man både motiverar och inspirerar varandra också. Det är inte bara roligt utan också även väldigt socialt. Strunta i tisdagsfikan och kör tisdagsträning istället med din vän…eller joina de här grymma tjejerna på mitt boot camp, hehe.

6. Ha ett mål. Vad som får mig motiverad är när jag har ett mål i sikte. Då vill man ju nå det målet och då gör man det som krävs, helt enkelt. Se dock till att målet är realistiskt så att du just inte tappar motivationen.

7. Ha inte för höga krav. Slutligen, ha inte för höga krav på dig själv. Livet kommer emellan ibland och så är det. Världen går inte under om du missar några träningspass.


Hoppas du hittar din motivation till träningen igen!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons