Beijer
Hälsa & Fitness
Livsstil

Instagram och Algoritmer

Ingen kan väl ha undgått den stress som sker på sociala medier. Det blir bara svårare och svårare att få likes och att synas på exempelvis Instagram.

I början av det här året eller om det var i slutet av förra året såg jag flera konton på min Instagram som skrev om det här och var helt förstörda. Först kände jag bara “Men chilla Gunilla”, livet är så mycket mer än likes. Vår värld handlar om pengar och klart som tusan att Insta/FB vill tjäna mer pengar på oss också.

Dock förstår jag varför en del känner sig stressade. Många av oss har instagram som ett jobb. Det är där vi utrycker vår kreativitet i form av bland annat träning, mat och så mycket mer. Det är klart att en blir less om man gjort värsta tårtan och inte får några likes alls. Jag kan själv tycka det är trist att mina likes har halverat, men någonstans där förstår jag också att mina inlägg inte är intressanta nog. I allt det här tror jag att det gör oss ännu mer kreativa och att vi lär oss så mycket mer om algoritmer, vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Jag har sett idag hur vissa konton växer och jag fascineras av hur personerna bakom kontot jobbar. De har hittat något som funkar och kör bara på. Det går att göra sitt konto stort om man gör rätt.
Jag ser även konton som köpt sina följare och likes, och ja, man ser det hur lätt som helst om du undrar. OCH det är det där jag tycker är lite tragiskt, att köpa följare och likes. Varför?!

Fortfarande finns det ett liv utanför Instagram som jag tycker är så mycket mer viktigt. Jag menar, om ens problem är hur få likes man får eller hur få följare man har, då har man banne mig ett väldigt bra liv. Bara mina tankar.

Hur känner du angående Instagram? Blir du stressad? Irriterad?
Mer kreativ? Berätta!

Bilderna till inlägget har lite med inlägget att göra då denna blev en likeraket på Instagram tidigare idag. Beror det på att bilden och poseringen är fin? Beror det på att jag har bar mage? Beror det på ljuset? Vad vet jag, men någonting var det.

Lämna en kommentar

Annons
Annons