Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatRecept

Recept på nyttiga och otroligt goda chokladbollar

Då jag har varit lite försiktig med nötter under den senaste tiden var det äntligen dags att testa på chokladbollar utan nötter igår. Herregud, säger jag bara. De blev så galet goda och smakade precis som havrebollar/chokladbollar som man gjorde när man var liten. Dock innehåller de här inga konstiga smörbitar. Kommer ni ihåg när man fick en smörbit i sin chokladboll som liten? Jag hatade det, men jag gillade ju inte smör heller.

Hur som helst, det är gårdagens chokladbollar vi ska prata om och inte de som jag åt som liten. De här chokladbollarna innehåller inget tillsatt socker, ingen gluten, inga nötter och inga mjölkprodukter heller. Perfekt till dig som vill ha något gott, men är allergisk mot det mesta.

RECEPT:
8-10 st kärnfria dadlar
2-3 dl havregryn
1 dl riven kokos
3 tsk smält kokosolja
1 msk stark kaffe
1 msk kakao

BESKRIVNING:
Börja med att kärna ut dadlarna och lägg de i en skål. Tillsätt kokos och havregryn och mixa samman allt.
Häll sedan i kokosolja, kaffe och kakao och mixa. När du mixat klart kommer du märka om du behöver mer havregryn eller mer vätska så då är det bara att tillsätta kokosolja, mer kaffe eller vatten.
Forma sedan degen till små bollar och rulla i riven kokos och in i frysen för att stelna lite. KLART!

Det här är helt klart mina nya favoriter. De var så goda att de gick åt under dagen utan några problem som helst! Testa att gör dessa till fredags- eller helgmys. Hur gott som helst!

Lämna en kommentar

Annons
Annons