Beijer
Hälsa & Fitness
Veckans fråga

Veckans fråga – Ska jag äta innan eller efter morgonträningen

Det är dags för “Veckans Fråga” och frågan som jag ska ta upp idag är en fråga jag har fått ställd otroligt många gånger. Som rubriken lyder ska jag svara på om man bör äta innan eller efter sin morgonträning. Hur ser du på det? Fortsätt läs för att ta del av mina tankar kring frukost innan eller efter morgonträning.

Fråga: Jag tränar nästan enbart på morgonen. Hur ska jag göra med frukosten? Är det bäst att äta frukost innan passet eller efter?

SVAR: Helt ärligt tycker jag att du ska göra det som känns bäst för dig, men om du har ett mål som är mer än att må bra av din träning skulle jag äta någonting innan mitt träningspass, men allt beror på och jag ska berätta. I det här svaret utgår jag kring mina erfarenheter och tankar och inte fysiologiskt sätt.

När jag ska köra ett gympass eller någon typ av högintensiv träning på morgonen äter jag ALLTID något. Det kan vara lite yoghurt, gröt, proteinshake eller två ägg och självklart en kopp kaffe. Det gör mig pigg och stark inför ett pass och jag känner att jag orkar mer under själva passet. Däremot äter jag inte så att jag blir proppmätt då jag äter en frukost nummer 2 efter mitt pass för att fylla på kroppen och musklerna med ny energi och bränsle.

Gröt är helt klart en favorit hos mig.

När jag däremot kör något lågintensivt pass som promenad eller bodybalance/yoga tar jag enbart en kaffe och yoghurt för att inte vara tung i magen. Jag har jättesvårt med att ha mat i magen när jag utför sådana pass och samma sak med löpning – då kör jag helst fastande. Dock ser jag till att äta ordentligt kvällen innan.

Om du verkligen inte kan äta på morgonen se då till att du äter mycket kvällen innan, så kroppen har bränsle att jobba med under morgonens pass. Dock tycker jag att du ändå ska försöka få i dig en proteinshake eller något litet innan ett styrkepass eller ett högintensivt pass. Mindre mat resulterar till mindre muskeltillväxt, skulle jag vilja säga.

Hur som helst, jag vet inte vad som är rätt och vad som är fel. Inget kan jag tänka mig. Alla är vi olika och vi känner våra kroppar bäst och vet vad som funkar för oss. Om du märker att du inte får någon större muskeltillväxt kan du behöva äta mer och träna hårdare. Hoppas du känner att du fick något slags svar på din fråga.

Frukost! Helt klart min favoritmåltid, men njuter mer av den efter träningen.


Om du har någon fråga kring träning och hälsa.
Skriv gärna till mig på Instagram, kommentera nedan eller skriv till min mail som du också hittar på Instagram.

Lämna en kommentar

Annons
Annons