Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Belgiska våfflor till middag

I lördags spontanköpte M och jag ett våffeljärn som gör belgiska våfflor. Vi har velat ha ett sånt järn väldigt länge och nu slog vi till. Jag tycker det är perfekt när jag bjuder hem folk på brunch. Vem vill inte ha belgiska våfflor liksom?! De är så mycket mer finare att se på än vanliga, men jag kanske bara tycker så för att jag endast haft och ätit vanliga våfflor tidigare.

Så ikväll var det dags för en tidig middag och på schemat stod det VÅFFLOR! Jippi!! Receptet till våfflorna var väldigt enkelt. Vi körde på vårt klassiska pannkaksrecept, men med bubbelvatten istället för vanligt vatten och en tesked bakpulver. Ni som inte testat vårt recept ännu får det här. Om du har vaniljproteinpulver eller vaniljpulver tycker jag verkligen att du ska tillsätta det i smeten. Tror det kan smaka väldigt gott

Ingredienser:
5 st ägg
4 dl havregryn
3 dl bubbelvatten
1 tsk bakpulver
Kanel

Beskrivning:
Mixa samman alla ingredienser till en smet och låt smeten stå i tio minuter innan du börjar grädda våfflorna.

Som topping blev det proteinpudding i smak av vanilj och blåbär och banan. Så galet gott. Nästa gång jag ska äta våfflor till middag ska jag hitta något mer “matigt recept”. Om du sitter på något gott recept på matiga våfflor får du mer än gärna dela med dig!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons