Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstilVardag

Mina 5 rutintips som ger mig struktur i vardagen

Rutiner. Ordet kan få vissa att spy medan andra kan inte leva utan dem. Jag hör nog till det sistnämnda. Jag är en rutinmänniska och älskar att ha rutiner, men då gärna rutiner som jag skapat och som jag vet fungerar för mig. Inga måsten utan rutiner som gör mig bara gott.

Varför jag älskar rutiner beror på att jag upplever mig själv så mycket mer effektiv och det är något jag gillar. Jag gillar att vara effektiv och ta vara på dagen, men bara för att jag gillar det så ser inte alla mina dagar ut så. Jag kan sitta en söndagsförmiddag och titta på youtube utan att bry mig att det är soligt ute eller att jag missar en kompisdate. Ibland behöver jag också vara rutinlös och bara göra det som faller mig in. Dock räcker det att vara så under en dag därefter längtar jag tillbaka till rutinerna igen.

Här är några av mina rutiner som jag gärna håller mig till:

  • Sömn. För att jag ska fungera under dagen är sömnen superviktig. Jag lägger mig i god tid på kvällen för att sedan kunna gå upp från 05:00-06:30 på morgonen och vara utvilad och pigg. Att snooza är inget för mig och har aldrig varit heller. Så fort klockan ringer går jag upp.

  • Morgonrutiner: Duscha, kaffe, frukost, nyhetsmorgon på – gör mig iordning och går. Den ordningen gör mig sjukt effektiv, men om jag däremot skulle börja med frukost i soffan är det väldigt svårt för mig att ta mig till duschen sen. På något vänster blir det mesta stressigt sen i slutändan. Märkligt vad kombinationen av Nyhetsmorgon, frukost o soffan kan göra en stressad, haha.

  • Jobb. Då jag ibland jobbar hemifrån ser jag alltid till att börja klockan åtta. Om jag drar ut på tiden kommer jag antagligen aldrig starta att jobba den dagen.

  • To do list: Jag har som rutin att varje söndag skriva ner vad som hände under kommande vecka och punkter vad som behövs göras. Självklart fylls nya punkter upp på listan under veckan samtidigt som punkter bockas av.

  • Träning: Just nu är den ganska oregelbunden då jag varit sjuk. När allt är som vanligt ser jag till att minst tre träningstillfällen är inbokade, men sen blir det oftast fler pass, men aldrig färre än tre. Träning är inte bara roligt utan det är avstressande för mig och ger mig otroligt mycket energi som i sin tur gör vardagen lättare.

Punkterna ovan är mina grundpelare. De hjälper mig med en struktur i vardagen. Utan dem skulle hela jag vara helt lost. Jag kanske skulle sitta och äta frukost framför Nyhetsmorgon tills det är dags för Malou efter tio. Man vet aldrig, men det jag vet är att rutiner passar mig väldigt bra.

Gillar du rutiner eller tar du varje dag som den kommer och trivs med det?

Lämna en kommentar

Annons
Annons