Beijer
Hälsa & Fitness
MIDDAGSTIPSRecept

VECKANS MIDDAGSTIPS – Soltorkade tomat- och basilikabiffar med potatischips

Nu sitter ni säkert och äter en god lunch och då passar det väl bra att jag tipsar er om vad ni ska äta till middag -antingen idag eller någon annan dag i veckan.

Idag kommer jag bjuda på ett fantastiskt gott recept på soltorkade tomat- och basilikabiffar med potatischips som du kan göra till din middag. Till den här rätten krävs inga speciella förberedelser förutom att färsen ska vara framme 30-60 minuter för upptining innan det är dags att göra biffarna.

Ingredienser ca 10 biffar:

  • 1 förpackning 850g formbar färs från Anamma
  • 3 st salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 st soltorkade tomater
  • 1/2-1 kruka färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar

Beskrivning:
Börja med att hacka salladslök, soltorkade tomater och basilika i småbitar. Häll de i en skål tillsammans med färsen och blanda om. Pressa sedan i en vitlöksklyfta i skålen, krydda med salt och peppar i valfri mängd och rör om med en sked för att sen gå över till händerna.
När du är nöjd med din blandning är det bara att börja forma färsen till biffar och steka.

Som ni märker är det otroligt lätt att göra dessa biffar och färsen är väldigt smidig att jobba med. Till biffarna hade jag potatischips (skivad potatis i ugn), stekta champinjoner, ajvar och en sallad på bladspenat, cashewnötter och jordgubbar.

Kan verkligen rekommendera dagens middagstips!



Lämna en kommentar

Annons
Annons