Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaVeckans fråga

VECKANS FRÅGA – Nyttigare pålägg på mackan

Äter du bröd på morgonen? Vad har du på mackan då? Är det oftast smör, ost -och kalkonskiva? Det är så lätt att äta samma sak varje morgon. Varför inte ha något mer näringsrikt på mackan än enbart smör och ost (vilket för övrigt är så gott också).

Jag fick just en fråga om vad man kan ha på mackan istället för bara ost och kalkon. Därför kommer jag idag tipsa er om 5 näringsrika alternativ du kan ha på din macka. Perfekt till dig som vill lyxa till din helgfrukost.

5 goda och näringsrika pålägg

1. Lax
Jag älskar att ha lax på mackan! Lax är en väldigt fet fisk och är rik på omega-3 och D-vitamin. Till det kan det vara gott med något salladsblad och grönsaker för att bryta av den feta smaken som lax kan ge.

2. Ägg
Mitt favoritpålägg. Skivade, kokta ägg på en macka är nomnomnom. Jag strör gärna över lite salt också för att smakupplevelsen ska bli ännu bättre. Ägg är en näringsbomb och innehåller högkvalitativt protein, bra fetter, vitaminer och mineraler. Ägg är även billigt! Yay!

3. Hummus
En fantastiskt god och bra källa till protein och kostfibrer. Det enda negativa med hummus på morgonen är att vitlökssmaken inte är den godaste. Fast hummus utan vitlök är ju inte riktigt en hummus.

4. Avokado med chiliflakes
Mosa lite avokado på din macka och strö över chiliflakes. Det är en fantastiskt god kombo och smakar himmelskt. Avokado är inte bara gott utan det innehåller även nyttiga fetter, en massa näring och mättar otroligt bra.

5. Ost
Ja, ni läser rätt. Jag ÄLSKAR ost, och om man väljer rätt hårdost är det ett väldigt bra pålägg det med. Om du väljer en mager ost på ca 17% får du i dig bra med protein, inte så mycket fett och en bra källa till kalcium. På ostmackan tycker jag att du ska ösa på med grönsaker också.

Här var mina fem tips på näringsrika pålägg, men självklart kan du även ha keso, jordnötssmör eller precis vad du vill. Det ska vara gott att äta!

Vad brukar du ha på din macka?

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons