Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatVeckans fråga

Veckans fråga – Tips på hur du kan köra för att gå ner i fettprocent

Jag fick en fråga för någon vecka sedan på Instagram när jag bad er ställa era frågor till mig angående kost och hälsa. En bland frågorna löd som rubriken ovan.

Vad ska jag göra för att gå ner i fettprocent?

Svar: Då vi alla människor är olika, passar inte allt för alla och därför kan jag inte besvara frågan med ett par gyllene ord som kommer ge dig underverk.

MEN jag kan absolut ge dig generella råd som kan kanske hjälpa dig en bit på vägen. För att börja en resa där du ska ner i fettprocent är det väldigt viktigt att det är DU SJÄLV som VILL det. Det är en förändring som kommer att ske, och därför är det viktigt att viljan finns där när det blir jobbigt.

SÖMN. Prioritera din sömn. Låt kroppen få den återhämtning och vila som den behöver. Försök att inte slarva med sömnen då en god natts sömn inte gör att man cravar efter sött och snabba kolhydrater.

TRÄNING. Träna styrketräning och då menar jag tung styrketräning. Du ska inte orka fler reps än 8-10 st under dina set. Variera gärna träningen med crossfit, 3D-träning och aktiviteter som du tycker är kul.

KOST. Ja, kosten har en stor roll i det hela. Ät ren och bra mat. Med ren mat menar jag inte gröna smoothies för det blir du inte mätt på och det är för lite protein. Ät ordentlig mat med råvaror med hög proteinhalt, bra kolhydrater med fibrer, bra fetter och en massa grönsaker. Tänk på att grönsaker, frukt och bra kolhydrater innehåller mycket fibrer så glöm inte att drick mycket vatten heller.

HÅLLBARHET. Hitta rutiner som du kan hålla länge, helst hela livet. Börja med små förändringar så att både kropp och knopp vänjer sig innan du ändrar mer i din livsstil. Ha inte bråttom. Quick fix har aldrig funkat och kommer inte funka nu heller.

Övriga saker du kan tänka på är att inte stressa, att inte själv vara stressad i vardagen, minska med sockret.

​Hoppas du är nöjd med ditt svar.
Om du vill ha mer hjälp är det bara att maila mig på charlottebeijer@hotmail.com eller kika in på min hemsida charlottebeijer.se för att ta del av mina tjänster.

Om du vill att din fråga ska komma upp, kommentera nedan, maila mig eller DMa mig på Instagram .​

Lämna en kommentar

Annons
Annons