Beijer
Hälsa & Fitness
TräningVeckans fråga

Veckans fråga – Vad tycker du om 30 day squat challenge?

Vad kul att ni engagerade er om “Veckans fråga”. Jag fick flera frågor och jag kommer svara på dem som veckans fråga. Första frågan jag kommer att ta upp är om vad jag tycker om 30 day squat challenge. Det första jag tänker på, är den uppe på kartan igen? Jag minns att flera höll på med den challenge:en för två år sedan.

För er som inte vet vad 30 day squat challenge är så ska jag berätta det för er nu.

Det är att du under 30 dagar ska göra knäböj och för varje dag adderar du 5 stycken. Så dag 1 börjar du att göra 20 knäböj, dag 2 -25 knäböj etc. När du är på din 30:e dag har du alltså 160 knäböj som du ska göra.

Svaret på frågan:
Vad är syftet med utmaningen? Att bli bra på knäböj? Bättre uthållighet? Större rumpa?
Om du blir motiverad av att göra den här challengen så varsågod, men se till att du jobbar på tekniken och verkligen gör en ordentlig knäböj. Det blir ju mer uthållighet än bygga muskler då det är ganska många reps med enbart din kroppsvikt, vad jag förstår.

Personligen skulle jag inte anta en sådan utmaning då jag gillar att jobba med variation och med tyngre vikter, så inget för mig. Iofs om jag skulle behöva komma upp i flås någon dag hade jag gjort den som en tabata, men that’s it.

Lycka till med träningen och stirra dig inte blind på knäböj!

Lämna en kommentar

Annons
Annons