Beijer
Hälsa & Fitness
Hälsa

Har du testat Oil Pulling?

För ca 3-4 år sedan jobbade jag extra i en Life butik, vilket var superkul. Jag fick lära mig så mycket inom hälsokost, vilket är lite av min hobby. Någon gång under tiden jag jobbade på Life blev kokosolja otroligt populärt. Var och varannan person köpte det och hyllade oljan! Det var lätt det mest sålda livsmedlet förutom chiafrön som också var en storsäljare.

Hur som, när någon köpte kokosolja brukade jag fråga vad de skulle ha det till av ren nyfikenhet. Jag fick höra alla möjliga hälsofördelar, många skulle ha det i ansiktet, på ögonfransarna, ha det i kaffet för att koffeinet skulle verka längre och sen till något som heter oil pulling.

Jag tyckte att oil pulling var det galnaste jag hört. Tydligen skulle man gurgla kokosolja i ca 15 minuter varje morgon innan frukosten. Det skulle döda bakterier i munnen och motverka inflammation etc etc.

Jag tänkte inte så mycket på det utan tyckte det verkade mest väldigt fettigt i munnen. MEN nu fyra år senare är jag beredd på att testa det! Det är sant!

Varför ska jag testa Oil Pulling?

Sedan i julas har jag varit sjuk till och från och haft blåsor i munnen. De här blåsorna har bara blivit fler och fler och som många av er vet har även min högra sida av munnen svullnat upp ett flertal gånger.

Som den här bilden. Här ser man så tydligt att min kind är svullen och jag hade riktigt svårt att äta. Blåsorna gjorde så ont. Det gjorde ont att bara dricka vatten till och med. Dagen efter denna bild togs fick jag åka in till närakuten. Så galet! Skämdes så mycket när jag åkte bussen till Karolinska då det såg ut som jag hade gjort en riktig dålig läppförstoring och typ någon dålig botox.

Jag har besökt tre olika läkare och en tandläkare utan riktigt resultat. Jag har fått antibiotika som inte verkat och nu senast fick jag kortison-munskölj. Det har blivit bättre efter fleeera veckor, vilket är skönt, men är rädd att det kommer tillbaka så fort jag slutar med det. Blåsorna är ju kvar i munnen.

Hur som, för ett tag sedan fick jag veta att en vän till familjen hade haft liknande problem som jag och hade testat oil pulling och hade fått så fint tandkött och inga blåsor. Det är så värt att testa!



Har någon av er testat Oil Pulling? Vad är er erfarenhet kring det? Jag vill veta!

Lämna en kommentar

Annons
Annons