Beijer
Hälsa & Fitness
Mat

Tips på frukostställen på Kungsholmen och Vasastan

Jag tycker det är otroligt mysigt att äta frukost ute, och när jag gör det blir det oftast omkring Vasastan och Kungsholmen. Inte så konstigt då det är mer i mina hoods. Som tur är finns det väldigt många bra ställen som serverar goda frukostar, och jag är inte ensam om att tycka det då det oftast är svårt att få plats på de här ställena.

​Pom & Flora på Odengatan

Pom & Flora, ja det är ju en stor favorit! Det enda negativa är att jag alltid får beslutsångest av vad jag ska välja att äta när jag är där. Egentligen spelar det ingen roll vad man väljer då allt är gott, verkligen!

En tallrik med yoghurt, banan split och chiapudding med acai kostar runt 65, men om du vill ha jordnötssmör kostar det mer. Cappuccino kostar 32 kr. Jag tycker det är helt okej priser faktiskt.

När det kommer till platser, var där när de öppnar eller kom under en mellantid – alltså efter frukost innan lunch. Halv 11 är en bra tid för att få platser. Nu under sommaren kan man sitta utomhus också, perfekt till dig som vill ha skugga för här är fel solsida, hehe!

Non Solo Bar på Odengatan och Rörstrandsgatan

Mittemot Pom & Flora har du Non Solo Bar där solen skiner från morgonen på deras uteservering. Därför är det helt underbart att sitta där och ta en frukost en tidig morgon när staden inte riktigt vaknat till liv ännu.

På Non Solo Bar kan du antingen välja ett frukostpaket eller beställa lite av allt. På bilden ovan beställde jag en fruktsallad, avokadomacka, grönkålsjuice, cappuccino och croissant. Prisklassen är väl den desamma som de andra ställena, mellan uppåt beroende på vad du önskar. Mitt tips är att vara där en tidig morgon och njuta av solen som ännu inte blivit för stark, sällskapet och den goda frukosten!

Wilmers Kaffebar Bergsgatan

Jag upptäckte detta ställe förra året då jag jobbar ett stenkast därifrån. Wilmers är ett retroställe där de gör sina frukostar och mat med riktigt bra råvaror.

När jag ätit frukost har jag tagit en av deras frukostpaket som heter “Yoghurtpaketet” som innehåller en kaffe, valfri yoghurt och en smörgås. Hur mysigt och gott som helst! Ett paket kostar under 100-lappen, vilket är grymt!

Jag har aldrig haft problem att få plats där, men jag vet att på helgerna är det smockat med folk. Så tänk taktiskt när du ska dit så du får en plats. Det finns uteplatser också, men endast bänkar.

Kaffeverket Sankt Eriksgatan

Kaffeverket är en favorit hos mig även då jag bara ätit en smörgås de senaste gångerna jag varit där. Annars har det blivit deras yoghurt och gröt. Riktigt, riktigt gott!

Se till att du är där omkring klockan 9 då de flesta människor som jobbar gått. Annars kan det vara svårt att få en plats. Fast nu under sommaren har de uteservering, och om det är mycket sol eller inte vet jag faktiskt inte. Om du vill ta bra bilder är ljuset bäst ute eller vid första rummet vid ingången. Ju längre in du går in på fiket desto mörkare blir det (Note till instagram peeps).

Skulle säga att prisklassen är lite högre än andra caféer, men det är det värt om man är där någon gång då och då. Ni ser ju bara hur smarrig frukosten är!

Hoppas du gillade inlägget och tipsa gärna mig om andra bra frukostställen i området eller varför inte någon annanstans! Alltid kul att upptäcka nya ställen! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons