Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Pizza till helgen? Testa att göra en pizzabotten på broccoli

Här om veckan var det dags att äta pizza, wohoo! Det blev ingen pizza från pizzerian direkt då jag föredrar hemgjord pizza, alla dagar i veckan. Förut brukade vi köpa pizzakit från butiken. Ni vet degen som är i en rulle, men tyvärr var den inte så populär för min mage så vi började göra våra egna pizzabottnar istället.

Vi har testat på en hel del olika pizzabottnar som blomkålsbotten, sötpotatisbotten, kesobotten och nu BROCCOLIBOTTEN. Om jag ska vara helt ärlig var jag lite tveksam till att göra en pizzbotten på broccoli, men den blev riktigt bra och smakade även bättre än vad jag hade tänkt mig.

Är ni intresserade av att testa denna pizzabotten gjord på broccoli? Ge den en chans, om inte annat för att den är supernyttig!

RECEPT:
2 st broccolibuketter
2 l kokande vatten
1 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
2 ägg
Om du vill kan du även ha valfria kryddor i degen och parmesanost för smakens skull.

BESKRIVNING:
1. Mixa broccolin i en matberedare. Lägg sedan den mixade broccolin i ett durkslag.
2. Koka upp 2 l vatten. Häll vattnet över broccolin i durkslaget. Låt det svalna och krama sedan ur vätskan med hjälp av en handduk/hushållspapper.
3. Mixa havregryn och ägg och blanda sedan det tillsammans med broccolin.
4. Tillsätt bovetemjöl för att få till en fin och smidig deg. Om degen är för kladdig häll i mer havregryn eller bovetemjöl.
5. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i 15 minuter på 250 grader.
6. Ta ut pizzabotten och låt den svalna och lägg på den topping du önskar. In i ugnen igen under ca 5 minuter.

Riktigt lätt att tillaga! Något jag inte är bra på är att toppa min pizza. Det enda jag har är champinjoner, lök, oregano och ost. Det är gott, men känns som något fattas. Vad brukar du ha på din pizza?

Lämna en kommentar

Annons
Annons