Beijer
Hälsa & Fitness
Livsstil

Sightseeing på ön för att besöka vingårdar

Igår tog vi en paus från solstolen och poolen för att ge oss ut på en sightseeing runt ön. Vi hade några stopp inplanerade på vägen som en blå lagun, utsikt över Korcula Town “gamla stan”, ett besök på en bifarm och tre olika vingårdar för vinprovning och avslutningsvis en lunch. Jag kan ju inte påstå att det var smart att avsluta turen med en lunch då det bjöds på ganska mycket vin innan just lunchen.Nåväl, resans första stopp var på en bifarm där vi fick ta del av hur processen såg ut när honung produceras. Vi fick självklart smaka på olika honungssorter som hade producerats under olika tider på året, därav de olika smakerna på honungen. Vi fick även smaka på olivolja som också producerades på farmen.Efter bifarmen begav vi oss till vår första vinprovning på Toreta Winery. Där fick vi testa två vita viner, ett rött vin, ett dessertvin och deras typiska brandy som var gjort på resterna av druvorna. Och nej, jag drack inte upp mina glas. Då hade jag blivit för kaxig.Utöver de goda vinerna blev jag kär i stället som var så historiskt och så vackert. Titta bara på uteplatsen nedan. Så vackert och så grönt! Vi blev inte långvariga på första stället då vi hade två vinprovningar till. Nästa stopp blev på Blato där vi fick sätta oss vid ett långbord där det var uppdukat med bröd, olivolja och vin såklart! På den sidan av ön brukar man ofta sitta och doppa bröd i olivolja och dricka vin. Väldigt soft, enligt mig. På det här stället var de väldigt givmilda när det kom till vin. Jag började nästan må lite illa då magen fortfarande var tom på mat. Tur att vi fick lite bröd iaf 😉

Vårt sista stopp tog oss till Korcula Town, som är gamla stan. Där fick vi testa två viner, en som påminde om Zinfandel och en annan som jag inte minns nu. Därefter bjöd de på deras kända hemgjorda pasta. Tydligen är pasta väldigt stort på ön här, vilket de gärna berättar en gång för mycket än för lite.

Jag är supernöjd över gårdagen och känner mig lite less att det bara är en dag kvar på semestern, men förhoppningsvis blir det lite mer semester i sommar. Jag avslutar inlägget med en bild från deras lilla Grand Canyon där även många action filmer spelas in.

Lämna en kommentar

Annons
Annons