Beijer
Hälsa & Fitness
BeijersKitchenRecept & Mat

Hälsosam pizza gjord på sötpotatis

Jag ska vara ärlig mot er, pizza är inget som jag tycker är sådär jättegott. När jag gör hemmagjord pizza på vetemjölsbotten brukar min mage bli stor som en ballong och pizza på en pizzeria droppar bara fett. No me gusta.

Så när jag föreslog pizza (vet inte varför min hjärna gjorde det) i söndags blev M nog lika förvånad som jag, men han sa inte emot direkt. 

Väl inne på Matpressen så säger han, vi gör pizza på sötpotatisbotten. Yay, sa jag och så gjorde vi det! Nu undrar säkert några av er hur man gör en pizzabotten på sötpotatis. Jag ska berätta, fortsätt läs nedan! 

Pizzabotten:
500-600 gram sötpotatis
1 ägg
100-200 gram havremjöl
valfria kryddor. Vi använde oss av rosmarin.

Beskrivning:
Börja med att skala sötpotatisen och skär den i bitar för att koka den så den blir mjuk. När potatisen är klar lägger du ner den i en mixer tillsammans med resterande ingredienser och mixar.
Ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper på och häll smeten på den så den blir formad till den slags pizzabotten du önskar. Sätt in plåten i ugnen på ca 15-20 minuter, 175 grader. Därefter tar du ut plåten och lägger på det som du vill ha på pizzan och in i ugnen igen under ca 15 minuter.

Lätt va? Det du kan behöva tänka på när du gör pizzan är att sötpotatisbotten inte ska vara för kladdig när du ska grädda den. Då kanske du behöver lite mer havremjöl. 

Hoppas ni gillar detta enkla, goda och mer näringsrika recept på pizza! Jag och min mage mådde väldigt bra efteråt!

Smaklig måltid!

2 kommentarer

    1. Så lite så! Hoppas både du och barnen gillar detta recept! Jag tycker det smakade riktigt gott ?

Lämna en kommentar

Annons
Annons