BLOGGMENY
BeijersKitchenRecept & Mat

MiFú-lasagne på Meat Free Monday

Ikväll när jag kom hem vid halv nio på kvällen stod middagen serverad. Då vi äter mer och mer vegetariskt var det ju självklart att det skulle vara något vegetariskt på självaste Meat free Monday.

Det serverades MiFú-lasagne med bönlasagneplattor. Det var så galet gott! Till er som inte vet vad MiFú är så är det ett vegetariskt alternativ som är gjort på mjölkprotein. Det är alltså laktosfritt, men innehåller mjölkprotein.

Då det var så otroligt gott, delar jag självklart med receptet som Mathias hade hittat på Valios hemsida. Receptet kommer här.

Ingredienser:
1-2 paket med MiFú Tomat & Örter
2 st små gula lökar
2 st hackade vitlöksklyftor
1 stor paprika
1-2 st/300 gram auberginer
1 burk med krossade tomater
1/2 dl kapris
2 förpackningar med mozarella
6-12 st lasagneplattor eller bönplattor
Riven parmesan till topping

Beskrivning:

Börja med att göra såsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Stek paprika och aubergine hårt i olivolja i en ny stekpanna och tillsätt sen löken. Tillsätt tomater på burk och kapris. Låt ingredienserna koka lite innan du blandar ner MiFú Tomat & Örter.

Varva sedan såsen med mozzarella, riven parmesanost och torkade lasagneplattor. Toppa med riven parmesanost och 200 g MiFú Tomat & Örter. Låt lasagnen stå i ugnen i cirka 40 minuter på en värme på 200 grader.

Lycka till med middagen! 

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar