Beijer
Hälsa & Fitness
Charlotte tipsarMin träning

Veckans 4e övning, Hip Thrust

Veckans 4e övning, Hip Thrust. 

 

Hip Thrust eller höftlyft, som det också heter, är en otroligt bra övning där det sker en stor aktivering i den stora rumpmuskeln. Övningen kan utföras på många olika sätt, liggandes på golv, bänk, med gummiband, vikter etc beroende på hur tungt du vill köra övningen eller var du hittar bäst aktivering.

När du utför rörelsen, tänk på att tippa bäckenet bakåt (inte svanka), spänn magen och spänn rumpan i toppläget. Den här övningen är en favorit hos mig då jag oftast får en otroligt bra träningsvärk i sätesmusklerna dagen efter. På bilden ovan ser du mig göra övningen på en bänk och det är för att få ett större rörelseutslag och därmed blir övningen lite tyngre.

Testa övningen redan idag!

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons