Beijer
Hälsa & Fitness
BeijersKitchenRecept & Mat

Fettisdagen, pannkakans dag och namnsdag


God morgon Fettisdagen, pannkakans dag och till alla som heter Maria. Hur mycket ska du fira idag? Vad ska jag fira med egentligen? Jag har ju namnsdag och jag älskar pannkakor, men ändå börjar jag att fira med “proteinsemlor” som smakar väldigt mycket semla, men kanske inte ser ut som en klassisk sådan. Det finns så många olika slags semlor idag och kan man verkligen kalla de olika alternativen som semlor? En semla är ju en semla. Jag tipsar dig idag om ett proteinbröd som smakar som semla, helt enkelt.

Till dig som är mjölkproteinallerkiker, laktosintolerant eller till dig som tror att du dör av mjölkprodukter, jag är ledsen, denna semla är inget för dig. Här kommer receptet.


Ingredienser till brödet 3-4 st:

 • 1 dl kvarg
 • 2 ägg
 • 1/2 tsk kardemumma
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 2 tsk sukrin

Blanda samman alla ingredienserna förutom mandelmjöl och finerhusk. När du blandat ingredienserna ordentligt tillsätter du sedan mandelmjöl och fiberhusk och mixar allt samman. Om du inte får till det som en deg, tillsätt lite kokosmjöl eller havremjöl. Forma sedan degen till 3-4 st bullar och lägg på en plåt som ska gräddas i 10-15 minuter på 200 grader.

Ingredienser till fyllning:

 • 2,5 dl keso
 • 1 skopa vaniljprotein
 • 4 tsk mandelmjöl
 • 1/2 mosad banan

Jag använder mig av vaniljprotein från Better you som jag tycker smakar bäst. Det går lika bra att använda sig av vaniljpulver om du inte har proteinpulver.

För att få till fyllningen mixar du samtliga ingredienser och så är det klart. Easy peasy!

Jag vill bara påminna er om en sak. Jag skriver ut alternativ för en vanlig semla, MEN ingenting är så nyttigt att du alltid kan äta det, och ingenting är så pass onyttigt att du aldrig kan äta det! ALLT HANDLAR OM MÅTTA, okej? Ät vilken semla du föredrar idag och se till att det är en god en!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons