Beijer
Hälsa & Fitness
Min träning

Dags för rörlighetsveckan och veckans första rörlighetsövning

Då är vi igång. Här kommer första rörlighetstipset som ger en snabb effekt på en gång. Denna övning kan du lägga in i din träning innan du ska exempelvis träna ben.


Börja med att ta av dig skorna och ställ dig på en skivstång, träpinne eller liten boll och börja tryck kring hålfoten och rulla foten fram och tillbaka. Upprepa rörelsen under 30-40 sekunder på vardera fot.

Varför denna rörlighetsövning? Med denna övning stretchar du fascian/bindväv som ligger runt hela kroppen/musklerna. När du utfört övningen kommer du märka ganska snabbt en ökad rörlighet i baksida lår. Det kan du testa själv genom att böja dig ner mot golvet innan själva övningen och se hur långt ner du kommer med händerna utan att böja knäna allt för mycket.
Därefter börjar du med övningen, rulla foten på det redskap du har valt och provar sedan att böja dig ner igen. Oftast blir det en skillnad.

 

TESTA OCH SE! 

Lämna en kommentar

Annons
Annons