Beijer
Hälsa & Fitness
Charlotte tipsar

Är det DU som vill träna?

Från att ha jobbat i ett lugnt december är vi nu i januari och det är dags för en massa jobb. Nyårslöften handlar ofta om träning, men jag undrar varför vill du träna och är det egentligen du som vill det?

Jag sitter i en del konsultationer med människor som säger att de vill börja träna. Jag frågar alltid om mål och varför de vill börja träna. Många gånger får jag svaret att de måste bli av med det här och så tar de ett stort grepp om sin mage. Är det personen framför mig som kom på det eller är det någon bakom personen som vill det? Det är något jag som PT får gräva i. Det kan bli svårt att nå resultat om någon annan satt ditt mål för då vet du inte vad målet egentligen är. Om din partner tycker att du måste börja röra på dig. Vad menar han/hon med det? Viktnedgång? Att du är lat? Att du ska få en bättre kondition? Hur mycket ångest skapar inte det egentligen? Ja, att någon annan satt dina mål!? Din träning är just din och ingen annans.

Ett tips från mig till dig är att sätt dina egna mål, inte någon annans mål. Börja med ett litet mål som att gå till gymmet två gånger i veckan och stå på löpbandet om du är osäker på hur man tränar. Varför jag säger så är för att du ska bli bekväm med atmosfären på gymmet som just kan vara ett stort motståndet i början. När du är bekväm med att vara på gymmet är det dags att börja utveckla träningen. Gå med en vän som kan mycket om styrketräning, läs på eller anlita en personlig tränare som du kan fråga allt om.

Vi som är personliga tränare är här för er. Vi vill ju hjälpa människor att komma igång, stanna kvar och få in en ny rutin i din livsstil. Vi vill ju dela med oss av all vår kunskap. Vi brinner för det!

10380267_10156561992080214_8436885481416835251_n

Lämna en kommentar

Annons
Annons