Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Omvandlade havregrynsgröten till våfflor

Nu när Mathias äntligen är hemma igen är matlusten tillbaka och att göra mysiga frukostar och middagar är superkul! 

Imorse hade jag beställt våfflor, men inte onyttiga våfflor för då blir jag ju hungrig på en gång igen och det vill jag inte. På den senaste tiden har vi mestadels ätit havregrynsgröt till frukost innehållande ägg och proteinpulver för att stå sig fram till lunch. Jag ogillar att ha en kurrande mage redan vid nio/tio på förmiddagen. Hur skulle vi då göra våfflorna lika mättande? Enkelt, vi körde på samma recept som havregrynsgröt, men med små förändringar. Är du nyfiken på receptet? Okejrå, här kommer det.

Ingredienser för 5 st våfflor:

  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl lättmjölk, men vi använde oss av havredryck
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Beskrivning:
Börja med att mixa havregrynen så att det blir till havremjöl. Tillsätt bakpulvret och hälften av mjölken och vispa till en fin smet. Därefter tillsätter du resten av mjölken och ägget. Vispa tills du har en fin smet och därefter är du redo för att grädda dina våfflor.

Jag tillsatte även kanel i smeten och vaniljextrakt för mer smak. Till våfflorna hade vi kvarg blandat med hallon, bananskivor, äppelskivor och jordnötssmör.

Lycka till med våfflorna!

Lämna en kommentar

Annons
Annons