Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Saffranspannkakor 

Ikväll är jag ensam hemma och det känns lite tomt. Tomheten fick jag fylla med Saffranspannkakor till efterrätt idag efter middagen.
Det är två dagar kvar till jul och då är det självklart att det skulle vara julsmak på pannkisarna och därför tillsatte jag ett paket saffran i smeten. Det smakade som lussebullar fast i annan konsistens. Passade mig perfekt då jag bara ätit en lussebulle i år förutom mina proteinsaffransbullar då da. De åt jag tre på raken av, så sjukt goda! MEN nu ska ni få receptet på Saffranspannkakorna.

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 3 ägg
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk havremjöl
  • 1 paket saffran
  • 1 msk havredryck

Beskrivning:
Mosa bananen, tillsätt äggen och mixa de samman. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och mixa samman allt till en fin och slät smet. Stek smeten på en låg värme för att få fina gula pannkakor.

Till dessa saffranspannkakor hade jag kvarg, frysta hallon, cashewnötter och kanel. Synd att mitt jordnötssmör var slut för det hade smakat otroligt gott tillsammans med alla andra tillbehör.

Btw, jag älskar mina nya underlägg från Svenskt Tenn som jag fick av Mathias igår. Så fina, eller hur? Hur som helst, lycka till med pannkisarna och varför inte njuta av dessa på julaftonsmorgon?

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons