Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på Saffransbullar

Här har ni de superdupergoda saffransbullarna. De var så goda att jag åt tre stycken samma kväll. Hur gott är det inte med nybakat bröd? Jo, men exakt, det är fantastiskt gott. Den här gången när jag bakade dessa bullar använde jag mig av ett mandelmjöl jag tidigare inte använt. Det här mandelmjölet smakade verkligen mandelmassa. Passade perfekt till just saffransbullarna. Även proteinpulvret som är med i receptet var första gången som jag testade i bakning. Jag använde mig av ett proteinpulver från Better You som är anpassat för smoothies och bakning. Nu ska jag inte prata mer om mina nya upptäckter av ingredienser, utan här kommer receptet.

Ingredienser:

 • 2-3 dl havremjöl
 • 1 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl Sukrin
 • 1-2 skopor proteinpulver
 • 1 tsk bakpulver
 • Kardemumma
 • 1 g saffran
 • 250 g naturell kvarg
 • 1 ägg eller 1,5-2 msk kokosolja

Ingredienser till fyllning:

 • ca 12 st dadlar
 • Sukrin
 • Kanel

 

Beskrivning:
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål. Därefter tillsätter du i kvargen och ägget och blandar allt samman till en fin och smidig deg.

Kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper. När degen är färdigkavlad, mixar du dadlarna för att sedan bre ut dem på degen. Du kan även blanda lite kokosolja i dadelsmeten om dadlarna är torra och att du vill ha det mer kletigt. Efter att du brett ut dadelsmeten över hela degen, strör du över mycket kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det. Själv så har jag alltid mycket kanel, det går inte att få för mycket av det, enligt mig.

Rulla sedan degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten.

 

Lycka till med saffransbullarna! 

 

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons