Beijer
Hälsa & Fitness
ArtiklarMin träning

Sats nya klass, Leg day

Att klockan ringer 06:30 på en lördagsmorgon känns som en arbetsdag och det är precis vad det är. Då jag var iväg halva torsdagen och hela fredagen hoppar jag in idag och jobbar en heldag. Fullt ös! Har i alla fall laddat upp med bananpannkakor, men tror jag behöver lite till för att verkligen orka med hela dagen. Nu ska jag dela med mig till er om SATS nya klass, Leg Day, som ni kommer kunna köra i januari. 

I torsdags när vi kom till Holiday Club i Åre var det bara pang på. Då vårt flyg upp till Östersund var försenat hann vi inte checka-in och hålla på, nej, upp till Sats Åre på en gång. Inget mig emot då jag hade suttit ned alldeles för länge. Vi blev först serverade smoothies och smörgås vilket behövdes då klockan redan var runt 18:00 och ingen mat hade det blivit på väldigt länge.

Efter vi ätit var det dags för klassen, Leg day. Klassen utförs på gymmet och inte i en gruppträningssal vilket jag älskar för då vet jag att vi kommer jobba med vikter. Vi började klassen med en uppvärmning innan det var dags att sätta igång.

Upplägget på klassen såg ut så att vi parade ihop oss två och två. Superbra då man kan pusha varandra under klassens gång då man jobbar i stationer. Vi hade tre olika stationer som vi jobbade på under 8 minuter.

Station 1: Utfall på en stepbräda med vikter 8-12 reps + utfall på stepbräda utan vikt

Station 2: Knäböj med skivstång + Goblet squat 8-12 reps på båda.


Station 3: Raka marklyft + höftlyft 8-12 reps på båda.


Repsen får man välja beroende på hur tung vikt du tar. Upplägget på stationerna ser ut så att vi jobbar under 8 minuter som jag nämnde tidigare. Först kör du en övning, exempelvis knäböj 10 reps. Direkt efter kör du Goblet Squat med en lägre vikt så det blir som ett dropset. De känns sjukt mycket i benen. När du är klar gör kompisen samma sak medan du får vila. Vilan var välbehövlig då benen skakade på ganska rejält.

Jag gillar klassen supermycket då man får verkligen jobba med tyngre vikter. Den här klassen liknar inte alls SATS andra benklasser som Bootylicious eller Off-Piste. Jag kan verkligen rekommendera Leg day, så missa inte klassen i januari.

Lämna en kommentar

Annons
Annons