Beijer
Hälsa & Fitness
OkategorieratRecept & Mat

Nyttigare äppelpaj med proteinglass

På lördagar lyxar vi ofta till det med proteinglass. En glass jag blivit helt frälst av…ja, men nästan iaf. Dock verkar jag inte vara ensam om det vilket resulterar till att det bara blir svårare och svårare att få tag på glassen. Den är nästan alltid slut när jag kommer till affären, men igår hade jag tur. Det fanns bara en burk kvar av vaniljglassen när jag sprang in på Daglivs, wohoo! Vi skulle göra äppelpaj på kvällen och vad passar inte bättre med glass då? Exakt, menar ju det.

Receptet på äppelpajen är egentligen inget speciellt, men jag delar med mig ut av det om du skulle vilja testa på det någon gång 🙂

Ingredienser 2 port:
1-2 äpplen
1-2 tsk kokosolja
1 msk kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sukrin
kanel

Beskrivning:
Börja med att skära upp äpplena i skivor och lägg dem i en form. Blanda sedan alla torra ingredienserna i en skål och tillsätt till sist kokosoljan och rör om. Strö över kanel över äpplena innan du smular pajdegen över äpplena. Där är du klar, sätt in formarna i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Hoppas ni gillar receptet. Självklart kan du ändra i receptet om du vill ha andra mjölsorter, kokossocker istället för sukrin, smör istället för kokosolja etc, du väljer 🙂

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons