Beijer
Hälsa & Fitness
Charlotte tipsarMin träning

Utomhusträning med gummiband

I söndagskväll ville jag så gärna gå ut och testa på mitt nya gummiband från Abilica, så ja, ut blev det. Klockan var halv åtta och det hade redan börjat skymma. Det var inte alls så ljust som det ser ut på bilderna. Det var tur att kameran gjorde att det såg ljusare ut på bilderna.

Om du fortsätter att scrolla ner kommer du se olika övningar som jag gjorde med gummibandet och andra övningar utan gummiband.

Första övningen, knäböj med gummiband. Gummibandet satte jag på precis nedanför knäskålen. När jag gick ner i ett böj pressade jag ut knäna åt sidan både på vägen upp och ned, vilket skapade en väldigt bra kontakt i sätesmusklerna. Pressa alltså knäna utåt under hela rörelsen.
Den här övningen är perfekt till dig som har problem med att knäna faller in när du utför knäböj eller utfall. 12 reps x 3 set.

Övning nummer två, lateralgång. Gummibandet ska fortfarande vara under knäskålarna. Ha lätt böjda knän och gå 8 steg till höger och sedan 8 steg till vänster och repetera tre gånger. Det känns kan jag lova! Svår övning att ta ett bra kort på, men hoppas ni förstår hur övningen ska utföras.

Övning nummer tre, höftlyft/hip thrust. Här ska gummibandet vara precis över knäskålarna och du kan antingen göra övningen på golvet eller på en bänk som jag gjorde.
Börja övningen med att aktivera magen, tryck upp höften medan du spänner åt skinkorna. Glöm inte att du ska trycka ut knäna åt sidan under hela rörelsen. 12 reps x 3 set.

Fjärde övningen, bulgariska utfall. I denna övning släpper vi gummibandet då du förhoppningsvis fått en bättre kontakt med sätesmusklerna och inte behöver oroa dig att knät faller in. Sätt ena foten på en bänk, sten eller en stepbräda om du är inomhus. Det är viktigt att du har hela tyngden på din främre fot. Böj knäna och tryck sedan upp igen. Kom så långt ned du kan med det bakre knät samtidigt som du håller en rak rygg och en stark core. Tänk att du ska jobba nedåt och inte framåt.
Kör 10-12 reps på vardera ben, 3 set.

Femte och sista övningen är dips. Här är det inte så mycket att tänka på då denna övning är väldigt isolerad. Du jobbar enbart med triceps och lite bröst.
Se till att du har rumpan nära bänken, böj armarna till 90 grader och tryck upp igen. Om du tycker det blir tungt kan du ha böjda knän. Kör 12 reps, 3 set.

Sådär, det var några basövningar med och utan gummiband som du kan göra både ute eller inomhus. Testa på att träna med gummiband för att se skillnaden eller just att hitta kontakten i sätesmusklerna.

Hoppas ni gillar övningarna och vid frågor är det bara att kommentera nedan
eller skicka ett mail till mig.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons