Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Ett grymt tips till dig som vill behålla vikten eller gå ned

Jag vet inte hur många gånger jag tagit upp det här ämnet tidigare som inlägget kommer handla om och hur många gånger till jag kommer behöva säga eller skriva om det. Jag möter människor dagligen som oftast gärna vill gå ner några eller något kilo. Hur ska man egentligen göra?

Det finns ju ett och annat knep för det, träning är ju en del som kan hjälpa dig och då med rätt träning. En träningsform eller övningar som utmanar dig så du inte går i samma spår hela tiden utan varierar och utmanar dig. Sedan har vi ju kosten som är en ganska viktig del. Man kan tycka att det är som en djungel om vad man bör äta och inte äta, men egentligen är det ingen rocket science. MEN jag ska berätta en sak för dig, ät MAT.

Ät mat som innehåller fiberrika kolhydrater, protein, nyttiga fetter och massor med grönt. Genom att äta MAT behöver du inte vara orolig över att gå upp i vikt, utan nästan tvärtom. Du kommer bli så mätt ändå. Näringsrik mat är det bästa! Ät inget som skulle kunna ersätta din måltid som lite godis, bars, nötter, kvarg etc, för det är ju ingen måltid. Sedan måste jag även kommentera att det mesta är individuellt när det kommer till viktminskning och diverse mål och hur man ska nå dem. Jag brukar inte rekommendera bars för viktminskning, men till vissa som behöver mer kalorier utöver sin kost kan det vara ett alternativ. Nummer ett är alltid mat. Jag tänker aldrig kalorier, jag tänker endast näringsmässigt. Vad ger mest näring till min kropp. Oftast mat och vet ni vad? Trilla inte ner från stolen nu eller tappa mobilen i ansiktet om du ligger ner i soffan, MEN POTATIS är sjukt bra och innehåller mängder med näring.

Om du har svårt att veta vad mat är och vad bra mat är, ta hjälp av en kostvetare, dietist, kostrådgivare eller bara googla. Att äta pannkakor, pizza och pasta varje dag är ingen direkt bra mat, men det skadar inte om du äter det någon gång. Tänk bara på vad din kropp vill ha och behöver. Jag skulle inte kunna äta vanliga pannkakor ofta för då vet jag att jag kommer bli hungrig igen om en timme och orkeslös då det är mestadels vetemjöl och lite näring i.

Jag vill även tipsa er om en bok som heter Magsmart. Den tar upp hur viktig kosten är och att även börja bli mer medvetna om tarmarna. Tänk på det. Allt handlar inte om det yttre utan mycket handlar om det inre med.

Slutligen, våga ät mat! Se på bilden ovan. Det är från förra veckan då jag åt vegetarisk buffe och det var tallrik nr ett. Mat är det bästa!

Lämna en kommentar

Annons
Annons