Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Bananbröd på resan

I tisdagskväll, dagen innan vi skulle åka till Göteborg bestämde vi oss för att baka något till frukost. Vårt tåg skulle ju åka klockan 06:40 från centralen så att äta frukost hemma skulle vi aldrig hinna eller vara så sugna på.

Då kom jag på bananbrödet som jag gjorde för två år sedan, som jag hade som frukostbröd när jag åkte tåg. De går så snabbt att göra och de är väldigt goda med, speciellt om man älskar banan och havregryn såklart 😉

Recept för 9 portionsbröd:
Ingredienser:
2 st små bananer
2 st ägg
1/2 -1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
2 tsk kokosmjöl
1 tsk krossade linfrön
kanel och kardemumma

Beskrivning:
Börja med att mosa bananerna och tillsätt sedan resterade ingredienser och blanda till en fin deg (konsistens mellan smet och deg). Därefter formar du degen till små bollar och plattar ut de på bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Även med detta recept kan du grädda bananbröden i micron under 2-3 minuter, men då ett bröd i taget.

Detta bröd är perfekt att ha på resande fot då du vet att du får i dig nyttigheter med noll tomma kalorier. Det gör att du håller dig mer mätt på resan än en gammal vit ostfralla 😉

5 kommentarer

    1. Jag har inget pålägg alls då bananen gör brödet saftigt, men om pålägg önskas skulle jag säga att creme cheese är det bästa. Jag delar inte brödet utan plattar det innan det ska in i ugnen. Man kan säkert göra de större och dela 🙂

    1. Hej Matilda!
      Du kanske har rätt där och jag skrivit fel. Det blir inte helt riktigt en deg utan som du säger, det liknar nog mer en smet. Tack för att du uppmärksammade detta, det ska jag ändra! <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons