Recept & Mat

Tofu-middag


Medan jag fixar bilderna från dagens utomhuspass, bjuder jag er på dagens middag. Tofu, halloumi och en god vattenmelonsallad. Så gott! Varför äter jag inte tofu mer ofta? Mmmm!

Till dig som aldrig testat tofu eller bara undrar vad det är för något, ska jag berätta det för dig. Tofu produceras av sojabönor. Sojabönorna mals till sojamjölk som därefter koaguleras och pressas ihop. Tofu är rik på protein, innehåller järn, magnesium och kalcium och är ganska kalorisnålt med för den delen.

Tofu smakar inte så mycket och därför kanske du inte tycker om den första gången du testar det. Det gäller att laga och hitta rätt marinad till den för att den ska smaka något. Det positiva är att tofu drar verkligen till sig marinader och såser så du kan verkligen variera din tofurätt.

Testa och se!


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar