Beijer
Hälsa & Fitness

När jag vaknade imorse hade jag några blåmärken på smalbenen och en väldigt skön träningsvärk i ryggen. Då passade det väldigt bra med ett benpass idag ÄVEN fast jag kommer köra Booty imorgon. Då jag ogillar att ha grov träningsvärk när jag håller mina klasser tog jag inte allt föra tunga vikter idag. Satsade mer på att HITTA kontakten i musklerna under de övningar som gjordes.

Först blev det en sidogång med gummibanden för att väcka upp sätesmusklerna på sidan och därefter var det dags för knäböj. Blev både “ass to the grass” böj samt 90 graders. Gäller att variera för att just se vart det känns bäst.

Efter böjen gick vi över till hip thrust och utfall. Som jag skrev på min Instagram så älskar jag utfall och de vi gjorde idag krävs otroligt mycket bålstyrka vilket jag också gillar. Börja med att ta ett utfallssteg fram. Tryck sedan ifrån med främre foten till ett utfallssteg bak. Du ska helst inte nudda foten i mitten utan foten ska vara i luften från att du trycker ifrån främre foten till att den landar i ett utfallssteg bak. Därav behövs bålen kopplas in. Repetera 8-10 gånger på vardera ben. Fram och bak är ett rep så sammanlagt på vardera sida blir cirka 16-20 st.


Avslutningsvis blev det självklart mage. Idag brann det verkligen till i magen och jag trodde jag skulle tuppa av för en stund, men det gjorde jag inte. Phew! 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons