Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Kesobröd


Jag har ett nytt favoritbröd. Det heter kesobröd och innehåller endast TRE ingredienser. Det här är perfekt till dig som älskar bröd, och även kanske behöver gå till det mer nyttigare alternativen på bröd.

Mathias bjöd mig på kesobröd förra veckan och dagen efter bjöd jag min syster på det. Cathrine blev imponerad över att det faktiskt smakade som bröd. Positiva med brödet är att det endast är tre ingredienser, det går så snabbt att tillaga det och det smakar riktigt gott.

Håll i er, här kommer receptet.

Ingredienser för 2 st kesobröd:
50 gram fiberhavregryn (du kan ha vilket havregryn som helst)
100 gram keso
1 tsk bakpulver

Beskrivning:
Börja med att mixa havregrynen och häll sedan i keson och bakpulvret och fortsätt mixa. När allt är mixat knådar jag degen med händerna och rullar degen till två bollar som jag sedan plattar ut lite på en plåt. Till garnering brukar jag använda mig av pumpakärnor och chiafrön. Det ser så fint ut att ha något på brödet. Därefter är det bara att sätta in plåten i ugnen på 175-200 grader i ca 15 minuter.

När bröden har fått färg och är klara lägger du dem på ett svalt underlag och låter de kallna lite innan servering. Ett annat tips är att dela på bröden innan du äter dem, eftersom att de är lite kladdiga inuti och efter ett tag stelnar dem.

Ett perfekt frukostbröd till helgen! Lycka till!

Lämna en kommentar

Annons
Annons