Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Middagstips – Vegetariska Burgare

Det känns lite tokigt att ge ett middagstips på morgonen, men igår gjorde vi världens godaste middag. Jag måste bara dela med mig av det receptet. Alltså, wow, säger jag bara. Det var så sjukt gott, och helt vegetariskt och proteinrikt. Okej, ska inte hålla er på halster. Det vi lagade till middag igår var kikärtsburgare med halloumi, sötpotatis och potatis.

Visst ser det gott ut? Det bästa av allt, det går så fort att tillaga middagen och även en ganska billig rätt. Det som är dyrast är väl hamburgebrödet, och helt ärligt, det smakade inte ens gott 😉

Nästa gång ska jag köpa något gott lantbröd och steka/grilla det och använda det som hamburgebröd. Har ni koll på hur man gör kikärtsbiffar? Jag har delat med mig av receptet tidigare, men kan göra det igen.

Det du behöver är:
1 burk kikärtor
1 ägg
kryddor
sesamfrön

Börja med att tvätta kikärtorna och mosa de sedan med en gaffel. Det blir bättre att mosa än att mixa. När du mixar blir det bara en sörja och svårt att forma. När du mosat kikärtorna häller du i dem, ägget och kryddorna i en skål och blandar om ordentligt. Forma smeten till små biffar och rulla i sesamfrön och sedan är det bara att steka och sen klart! Easy peasy!

Lycka till!

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons