Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Se hit, alla kanelbulleälskare

Okej, nu kommer jag dela med mig av världens godaste kanelbullar, enligt mig. De godaste jag ätit på riktigt länge. Vet ni vad? De är faktiskt väldigt proteinrika, innehåller inget socker alls, helt glutenfria kan du göra dem också och det tar bara 20 minuter. Låter det inte helt fantastiskt? Tänkte väl det, läs nedan för att ta del av receptet.

Ingredienser för degen:

  • 3 dl havregryn (glutenfritt havregryn om du vill)
  • 1 dl av antingen fullkornsmjöl, mandelmjöl eller ett liknande mjöl i din smak
  • 300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker
  • 3 msk proteinpulver i vaniljsmak
  • 1/2 dl Sukrin
  • 1-2 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • Kardemumma

Ingredienser för fyllning:

  • 10 st dadlar
  • kanel
  • sukrin

Beskrivning:
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål mixa dem så att havregrynen blir till mjöl. Därefter häller du i kvargen och kokosoljan och blandar allt samman till en fin och smidig deg.
Lägg ut degen på ett bakplåtspapper och kavla ut den. När du kavlat ut degen, mixar du dadlarna för att sedan bre ut dem på degen.

När du brett ut dadelsmeten strör du över mycket kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det såklart. Kanel kan man aldrig få för mycket av, tycker jag, hehe.
Rulla samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd.

Lägg sedan upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på och in i ugnen på 200 grader i ca 8-10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten.

Precis innan bullarna skulle in i ugnen strödde vi även på kanel och sukrin på dem. Det kan du göra som du vill, men ju mer kanel desto bättre 😉

Nygräddade kanelbullar! De var lite degiga efter 10 minuter i ugnen, men efter att ha fått svalna till blev de helt perfekta.

Såhär blev världens godaste bullar till slut.
Vad tycker ni, visst ser de goda ut? 

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons