Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på nyttigare äppelpaj


Det gäller att ladda när man ska springa, dansa och hoppa i fem kilometer och dessutom bli nedsprutad i en massa färg. Så tänker jag iaf och därför blev det en riktig brakfrukost i morse. Självklart blev det ett gäng bananpannkakor med färska blåbär och den nya kvargen i smak av vit choklad. Hur gott som helst.

Som ni ser på bilderna slängde jag även ihop en äppelpaj. Varför inte? Jag älskar äpplen och kan äta det hela tiden. När jag äter frukost vill jag ändå ha ett nyttigare alternativ och det blev det också. Jag chansade på ett recept och det blev bra.

Ingredienser:
2 st äpplen
2 äggvitor
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl havremjöl
kanel och kardemumma

Beskrivning:
Jag började med att skära äpplena i tunna skivor. La ner äppelskivorna i en form och strödde över lite kanel och kardemumma. När det var klart tog jag en skål och hällde i de torra ingredienserna och blandade om. Därefter tillsatte jag äggvitorna och rörde om ordentligt till en slags smulpaj med större bitar. Strödde degen över äpplena och toppade med kanel. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. KLART!

Till det hade jag naturell yoghurt. Blev som en riktigt god frukostäppelpaj. Testa så får du se!

Lämna en kommentar

Annons
Annons