Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Alla dessa dieter


Diet hit och diet dit. Den ena värre än den andra. Vad är det som egentligen sker? Varför ska du enbart äta vissa råvaror som nu t ex bananer? Varför ska du bara dricka juice? V A R F Ö R !?

Antagligen vill du ner i vikt. Jag vet, man ska inte anta saker och ting, men jag gör det just nu. Varför är det så stort fokus på V I K T? Varför?

Varför börjar du inte ändra småsaker i din kost om du letar efter förändring? Varför är det oftast radikala förändringar? Du vet själv att det är svårt att hålla sådana slags förändringar. Oftast är det tålamodet som spökar. Du vill ha snabba resultat. Du tar en dietshake och rasar i vikt, men vet du vad? Det är inte hållbart att dricka shakes, så när du tröttnar på shakes kommer du gå upp i vikt igen, och din fettprocent kommer ha att ökat istället för att ha minskat. Inte så kul va?

Just nu känner jag mig så provocerad. Varför kan vi inte bara börja läsa och lära oss om näringslära? Varför är vi så lättlurade och tror på det vi tycker låter bra? Var källkritisk. Även fast det är personer du ser upp till som går på en diet så behöver inte du göra det. Vi alla är olika.

Nu är det nog vissa som tänker “Men du då, du tjatar om din PF ju”. Ja, det stämmer, det gör jag. Dock äter jag fortfarande bra mat hela tiden, men ni behöver inte oroa er. Denna diet är inte hållbar för min livsstil. Det här var något jag ville testa och få erfarenhet inom.

Något som också intresserar mig är hur dieter nästan blivit något religiöst och att ens diet är den bästa. Chilla lite.

Börja ät mat och sluta ät skitmat så kommer du se skillnad på din kropp.
Både i knopp och kropp.

 

2 kommentarer

  1. Word 🙂 . Har precis bestämt mig för att sluta dieta äta bra och näringsrik mat och lägga fokus på träningen . Man orkar inte träna hårt om man ska leva på 800 flytande kalorier . Inte jag iaf

    1. Det tycker jag låter väldigt sunt, Erika. Kör hårt!

      Idag är det tyvärr många som gärna letar efter quick fix. Jag tycker det är bättre att se det hållbart i längden och äta bra och näringsrik mat. Jag har levt så till och från i 28 år och tänker fortsätta med det. Funkar bra för mig 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons